Mer på ingång

6 mars, 2016 BloggenDiverseJakt & skytte  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

swedteambackbonecamoDet är inte bara min älskade keps som är på ingång.

Det är även en taktisk vapenryggsäck, som jag sneglat på i över ett år och som jag kom över till bästa pris. Tror jag. En dylik kostar mellan 2000-3000 kr, där man finner den i olika modeller, märken och färger.
Det kände jag att jag inte hade råd att lägga ut på bara en ryggsäck (fast inte vilken ryggsäck som helst), men så fann jag den här varianten – Swedteam -för halva priset och ansåg att jag inte hade råd att låta tillfället gå mig förbi – om jag verkligen hade inköpsplaner alls för en sådan.
Och det hade jag.
Jag sa “fan också” och tryckte iväg ordern, för även halva priset är mycket för mig. Nu har jag försatt mig i en situation av knäckebröd och makaroner igen.

Den totala volymen är cirka 46 liter varav gevärssäcken är cirka 9 liter. Det handlar om att minimera klumperiet när man är ute.
Allt-i-ett.
Jag har börjat tröttna på att hålla reda på gevär som slänger på ena axeln, handväskan i näven och på ammunitionsbag och matsäck. Detta ska man alltså kånka runt på och hålla reda på.

Vapenfickan sitter smart placerad mellan mellan ryggsäcken och kroppen så att vapnet blir så smidigt och lätt som möjligt att bära. Man kan avdela det stora facket så att det blir två mindre (till handväskans alla föremål) och inuti säcken finns en nätficka som kan användas för att lägga mindre pinaler i såsom tändstickor etc. Utanpå ryggsäcken finns fem stycken fickor, i den ena finns ett sittunderlag. Det finns kompressionsremmar på bägge sidorna och det finns nätfickor placerade på bägge sidorna med plats för vattenflaskor eller liknade artiklar.

Jag får nog ner en kramvän (knähund) i säcken också, om det behövs. Maja kan bli lite trött på långpromenader. Då brukar jag få bära henne (7-8 kg) ett tag, eller helt enkelt stanna tio minuter för vila.
Men det är klart att hundarna ska med för promenerandet och naturupplevelsernas skull. De får turas om att åka i säcken, om de behöver, men det är faktiskt bara Maja som har behov av det mellan varven, för långt eller hårt brukar jag inte gå (vi traskar), och de brukar i regel bara vara med på längre dagsturer när jag plockar svamp. Svampturer är ju ett helt annat promenerande, en helt annan förströelsetakt, som ingen blir trött av.

Vi har det mysigt.
Vi slår dagsläger, gör upp brasa och tillagar enkla måltider på ett sätt som man bara uppskattar i primitiva förhållanden, men aldrig skulle acceptera till vardags.  Men det kommer säkert en dag när man behöver finna sig i det på heltid.
I vår kommer vi börja bygga på vårt bailout. Utvägen. Det ska bli vansinnigt spännande, men fruktansvärt sorgligt att vi anser att det kan komma behövas.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>