Med våren ett sundare liv – så utom så inom.

15 mars, 2016 BloggenDiverseHälsa  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Nu när det är vår får jag mer instinkt än annars för att leva hälsosammare och bygga upp mig inifrån och ut. Vintern och alla deprimerande världshändelser har nästan kol på livslusten.

Det är lite tidigt med vårstarten än, men jag kommer om bara några veckor boka in mig på en riktig hudvårdbehandling – en grundlig genomgång – som jag sedan kommer underhålla hemma.

Ju äldre man är desto viktigare blir det att vårda helheten , både kropp och själ, för numera räcker det att slarva med en enda detalj för att resten ska falla ihop av bara farten. Allt märks direkt.
Det är som att peta på första brickan i en uppradad labyrint med dominobrickor.

Jag tillhör dem som bara köper hudvårdsprodukter och kosmetiska som inte är testade på djur, jag tar själv ansvar för mina egna reaktioner på produkterna, för jag avskyr blotta tanken på att djur ska plågas för saker som jag faktiskt kan leva utan om jag inte kan eller vågar använda det annars.

Naturkosmetik och naturliga ämnen är bra mycket bättre för att vitalisera och underhålla den naturliga hudfunktionen så länge som möjligt, även om det ofta inte ser lika roligt ut.

img15Men visst säckar man ihop med åren. Huden blir lösare, lysterfattigare och konturerna otydligare.
Jag märkte det på riktigt först när jag fyllt 50, så jag är egentligen lyckligt lottad och rätt nöjd med utvecklingen ändå. Vi får alla rättvis varsin del av barndom, ungdom, medelålder och ålderdom. Det finns ingen ålder att vara avundsjuk på.
Jag höll mig länge.
Men nu börjar det ta slut.

Folk som hade ålderskriser före 50 begrep jag mig aldrig på, eftersom jag tyckte att de överreagerade – det är naturligt att åldras.
När man fyller 50 är det en däremot en mer rationell ångest, på flera plan än bara den utseendemässiga, för då vet man att man (i regel) levt upp två tredjedelar av livet. man håller på att ta slut, helt enkelt.

Att intala sig att man har halva livet kvar vid 50 är så optimistiskt att det nästan gränsar till självbedrägeri. Att få panik och vidta skönhetsoperationer är i princip samma sak. Jag skulle aldrig själv göra det
Att det bara är den sämre biten som är kvar att leva – med ålderskrämpor, utseende i förfall, sämre fungerande fem sinnen, väl begagnade organ i kroppen som inte funkar lika effektivt längre och utslitna lemmar, behöver inte vara helt sant.

Tar man hand om sig på bästa sätt och utgår från att man inte bör äta produkter som som man inte ens ska smörja in huden med (kemiska och syntetiska tillsatser), så ökar man förutsättningarna för ett friskare liv – som dessutom syns!
Målet för min del är inte att leva så länge som möjligt till vilket pris som helst och i vilket skick som helst, utan att leva så länge som det är möjligt att göra det på ett värdigt och friskt vis.

Så, i och med det kan showen för i år börja.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>