Lyxhörnet

18 maj, 2017 BloggenKrönikorTexter  2 kommentarer

Facebooktwittermail

Sitter en traumatiserad spindel med intagen boxningsposition på kaffebryggaren. Har just livräddat honom ur diskhon med nedfirad handduk, men han befarar ändå att jag tänker slå ihjäl honom, och förflyttar sig därför med lyfta nävar åt varje håll, där jag grejar med koppar och socker.

Måste säga, att jag har ingen större kärlek till spindlar, men om de håller sig på sin kant och inte lägger sig i, så håller jag mig på min.  Det här är en jättestor, tjock spindel, som jag inte känner igen som en vanlig husspindel.

Nu har han emellertid tagit sig ner på marknivå och flyttat in i ett särskilt hörn av toaletten, på nedre plan. Detta hörn är tydligen mycket attraktivt för spindlar. Lyxhörn. Invid tröskeln i hörnet bredvid dörren. Där bosätter sig spindlar hela tiden och spinner upp ett nät, tills de av oklar anledning dör eller flyttar och en ny förmåga tar över.
De lyckas obegripligt nog fånga små flygfä i nätet, trots placeringen, så svält är nog inte dödsorsaken. Jag finner oavbrutet skelettdelar och utsugna småkroppar som rensats ut från nätet och kasserats.

En spindel åkte oplanerat med i dammsugaren, tillsammans med nät. Nästa dag hade en likadan flyttat in i lyxhörnet och arbetade upp nya nät. Jag tror det var samma spindel som gjort en lång och mödosam återvandring genom dammsugarslangen och hittat tillbaka. Jag lämnade skuldmedvetet dammsugaren precis utanför dörren i hallen.

Jag gillar inte attityden!  Min nya nätvän förutsätter att han måste försvara sig mot mig, som ju räddat livet på honom. Hur tänker han? Tål inte irrationella beteenden. Hade jag velat döda honom, hade jag spolat hetvatten på honom redan i diskhon och låtit honom försvinna ner i avloppet. Men han vet väl å andra sidan inte vem han har med att göra.

Nu kommer det alltså en tid där vi ska slåss om “hörnet”. Jag kommer regelbundet dit med en blöt trasa för att torka golvet, och han rusar kampsugen ut med box-armarna före för att försvara hörnet.
Jobbigt att ständigt tänka på att snabbt svabba förbi hörnet, som gror igen med tiden. Han samarbetar verkligen inte. Det har inga av mina spindlar gjort.  Tycker att de gott kunde lyfta på nät och ben och låta mig torka rent, och sedan släppa ner näten igen, men istället går de till avskräckande skenanfall.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

2 kommentarer till Lyxhörnet

 • Sven Flink  säger:

  Hej! Kolla dagens Aftonbladet, rep. om giftspindel. Enl. bild påminner den om bilden på din spindel. Var försiktig!

  • Victoria Wärmler  säger:

   Mjau, min bild är en lånad illustrationsbild. 🙂 Hade angett ursprunget på den om jag bara kände till det.
   Har helt egna spindelbilder, som jag letade efter för ändamålet, men jag finner dem fan inte. Det gör jag om jag verkligen letar, men just då hade jag inte den tiden. jag letar vidare och ersätter bilden så fort jag kan.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>