Leveranser och sånt

6 december, 2017 BloggenInköpJag tycker  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Jag vet inte vad jag ska säga. Ingenting är enkelt, här ute i skogarna. Frånsett att jag bara sover sedan senaste Mabthera-behandlingen, och måste nypa mig för att hålla mig vaken en eller två timmar, så är det ingenting som går min väg. Inte utan komplikationer, i alla fall. Var ska jag börja?
Jo…

Förbaskade DHL. Vi hade avtalat tid igår för leverans av mina nya köksmattor, men det kom aldrig någon leverans. Inte ringde någon heller.
Och där försökte jag hålla mig vaken med att baka och ha äggklockan på vakt, fast jag var så trött att jag halvsov över mina jädrans kanelbullar. Ingen kom, ingen ringde. Jag väntade till 18:00. Då hade de stängt, när jag ringde.

Ringde DHL direkt i morse. Chauffören hade inte hittat!

– Hittade han inte telefonnumret för att fråga om vägen heller? undrade jag syrligt.

Han hade ringt, sa telefonisten. “Men ingen svarade.”
Visst, kör med den, ni.
Inget röstmeddelande, nämligen.
Inte heller finns ett enda missat samtal i min mobil, det hade jag noga kollat, och numret kom vi överens om stämde.

Han sket i det, om jag ska säga vad jag tror. Det sa jag också.

– Han kan komma nästa tisdag, vågade telefonisten föreslå en redan stenförbannad fru.
Jag blinkade.
– Kommer han hitta hit på tisdag, då?

Tystnad. Förmodligen inte, betydde väl det.

– Nä, alltså, vi gör så här, sa jag, trots allt hjälpvillig: hittar han till Ica i Grums?
– Nej, men till Miwo, kom det snabbt.
– Men så bra, då lämnar GPS-mannen in mattorna där, så hämtar jag dem själv i morron.

Ja, ursäkta mig, men jag kan bli rätt så sarkastisk när jag är förbaskad. Nu återstår att se om mattorna finns där i morgon, eller om detta bara var rond 1.

Jag avancerade vidare på morgonen för att brygga kaffe.  Det gick inte. Jamen, vad lägligt.

Kaffebryggaren är alltså sönder. Köpte den i somras. Istället för att ta upp vatten och brygga det genom filtret så ångar vattnet ut genom luckan och dunstar någonstans. Från ena dagen till den andra, bara. Funkade exemplariskt i går kväll.

Då hör Trademax – där jag köpte köksmattorna – av sig och erbjuder mig ett presentkort på 400 kr i besvärskompensation, fast DHL:s slarv inte var deras fel.
Jag blir genast gladare och kollar upp om de har kaffebryggare.
Det har de. En enda.
Eller, nja….

Jag brast i gapskratt. När jag äntligen har tur i oturen så har jag ingen tur, lik förbannat. Vem betalar över 600 för en manuell bryggare? Jag kan lika gärna lyfta av kannan på min trasiga bryggare, sätta på tratten och tömma kokvatten i kaffefiltret. Gratis.

400 kronor. Det var väldigt snällt. Men…det kunde de väl ha dragit av på mattorna istället? Nu måste jag ju utnyttja presentkortet och anlita DHL igen…


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>