Knivar, knivar

23 november, 2017 BloggenDiverseInköp  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Det kom hem ett avtal för att underteckna avbetalning för en uppsättning japanska knivar med magnoliaträ-handtag.
– Vafan, den notan hade jag glömt bort.
Trots att jag har hunnit snitta pekfingret av mig med t.o.m. brödkniven, flera gånger, har jag förträngt att de kommer vilja ha betalt också – och nu börjar det.  Lagom till jul, liksom.

Men jag är nöjd, så jag ska absolut inte klaga. Knivarna är suveräna.
Satake, heter dom här, med handtag i magnolia-trä. Inte de dyraste som finns, men över 400 per kniv räcker väl. För mig. Och dyrare knivar borgar inte alls för bättre kvalitet. Men de här har fått bra recensioner, så jag kör på dem.

Hur som helst: det är slut med att gnugga sig genom kött, fisk och alla mina “segskinnade” bröd med knivar som har flera decennium på nacken. De har har varenda en fått utbytta handtag åtskilliga ggr, (tack, pappsen!) och blivit ihjälslipade och livströtta. Har haft dem sedan mitt första boende på 80-talet, så jag tycker faktiskt jag kan unna mig nya.
Det biter i min stackars plånbok, men desto gladare blir jag till jul, när julskinkan ska skäras och skivorna de inte trasas sönder.

Här står de, huller om buller, tillsammans med fler sprillans nya knivar från Berlinger House som jag fick tag i på REA, allt för att fylla ut knivblocket. Liksom knivblocket. Nu har jag så jag klarar mig ett par decennier till.
Gott så.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>