Katten-på-råttan-råttan-på-repet

4 januari, 2016 BloggenJag tyckerJakt & skytte  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

25dwc 011Jag blir helt enkelt sur, när jag läser auktoriteter som vill försvara begränsningar i vapeninnehavet för sport- och jaktskyttar. Civila vapenägare. Det är vad det hela handlar om – avväpna civila medborgare i en alltmer självförsvarskrävande omvärld -, men de skyller inskränkningarna på något som inte har logiskt bäring i verkligheten. Diskussionen borde alltså inte ens ha uppstått.

“Skjutvapen kan vara farliga om de kommer i händerna på fel personer med brottsliga avsikter eller om de missbrukas. Det är därför vi, liksom vid till exempel bilkörning, har en noggrann kontroll av de som ska använda skjutvapen samt regler som anger när, var och hur skjutvapen får brukas.”

Det hela är ju självmotsägande.
Polisen, ingen annan, beviljar vapenlicenser; dvs: utför noggranna kontroller i vilka var-när-hur anges.. Menar de att legala vapen, den vägen, hamnar i kriminella eller orätta händer, så kan de väl knappast ha gjort sitt jobb?

Även vapenförbuden ifråga är en negativ konsekvens den kollapsade invandringspolitiken som inte har någon förankring i de breda folklagren. Alla vet ju det. Toleranströskeln för mer invandring höjs faktiskt inte med tiden och fler begränsningar för ländernas vanliga medborgare. Tvärtom. Man måste fatta att man sliter ut gränserna för vad som är möjligt att godta.

Jag hoppas förbudsförespråkarna inser att de resonerar i cirklar  Det är inte ens kräftgång. När de är klara så kvarstår fortfarande faktum: man angriper problemet från helt fel ände. Alla vet det också. Argumenten för ytterligare civil vapenreglering läcker som ett såll och läckaget stinker.

Åtgärder som skulle minimera riskerna för terrorism diskuteras inte fast de ligger i solklar dager och är uppenbara för alla: låt militär och polis få alla resurser de behöver för att kontrollera gränserna och stoppa införsel av illegala vapen. Skärp ID-kontroller, eller stäng gränserna helt, tills vi fått blick över situationen och vet hur man effektivast ska handskas med den. Införsel sker av människor som i många fall själva är illegala; vi vet inte vilka de är, varifrån de kommer, eller vilka avsikter de har med att komma till Sverige.

Den praktiskt taget obefintliga kontrollen av vilka människor som i många år rör sig över gränserna, och av vad de tagit med sig, är grundorsaken till hotbilden vi lever med idag. Inget i den uppkomna hotbilden står civila vapenägare bakom, som redan är grundligt kontrollerade (och bara därför har licenser), men det är dem man angriper… som för att ge en skenbild av att man “gör någonting”.

Polisen säger själv att det i Sverige bara finns 100 licenser utfärdade för den typen av AR-15-vapen, som man vill begränsa (och som det kan finnas fog för inte behöver vidare civil spridning). Hur svårt kan det vara att hålla reda på 100 personer, eller kanske färre än så, då flera licenser ofta innehas av samma vapenägare? Jag anser att man ger sig på fel målgrupper och fel vapen. Ett slags katten-på-råttan-och-råttan-på-repet-åtgärd.

Det var en gång en pojke, som inte ville gå till skolan.
Då gick hans mamma till riset och sa:
Snälla ris, slå pojken, för han vill inte gå till skolan.
Nej, sa riset.

Då gick mamma till elden och sa:
Snälla eld, bränn riset, för riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
Nej, sa elden.

Då gick mamma till vattnet och sa:
Snälla vatten, släck elden. För elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken, och pojken vill inte gå till skolan.
Nej, sa vattnet.

Då gick mamma till oxen och sa:
Snälla oxe, drick upp vattnet. För vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
Nej, sa oxen.

Då gick mamman till slaktarn och sa:
Snälla slaktare, slakta oxen. För oxen vill inte dricka vattnet och vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
Nej, sa slaktarn.

Då gick mamma till repet och sa:
Snälla rep, bind slaktaren. För slaktarn vill inte slakta oxen och oxen vill inte dricka vattnet och vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
Nej, sa repet.

Då gick mamman till råttan och sa:
Snälla råtta, gnag av repet. För repet vill inte binda slaktarn och slaktarn vill inte slakta oxen och oxen vill inte dricka vattnet och vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
Nej, sa råttan.

Då gick mamma till katten och sa:
Snälla katt, ät upp råttan. För råttan vill inte gnaga av repet och repet vill inte binda slaktarn och slaktarn vill inte slakta oxen och oxen vill inte dricka vattnet och vattnet vill inte släcka elden och elden vill inte bränna riset och riset vill inte slå pojken och pojken vill inte gå till skolan.
JA!!! sa katten.

Och katten på råttan och råttan på repet och repet på slaktarn och slaktarn på oxen och oxen på vattnet och vattnet på elden och elden på riset och riset på pojken och pojken till skolan!


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>