Kvinnlig kamerahandväska -snart min

28 juli, 2016 DiverseFotonInköpKrönikorTexter  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

19539725894_d5539a7978Hade den inte varit nedsatt till halva priset på lagerrea hos Japan Photo, så hade jag aldrig gjort det. Köpt den, alltså.

Detta är en Epiphanie, färg Ginger Caramel.  Med mina kvarvarande korvören mätt i nuläget: svindyr
Men den är precis vad jag söker, med plats för båda mina nya kameror, och då plockar jag fram recepten på makaronrätter och köper den.

Jag brukar inte behöva någon anledning att köpa väskor, min största kärlek, men nu kände jag djupt i märgen att jag hade en som jag kunde motivera köpet med.

Det är en exklusiv väska med elegant och tidlös design, perfekt för kvinnliga fotografer som vill ha ett säkert och samtidigt elegant förvaringsutrymme för sin utrustning. Alltså. Nu är jag väl ingen fotograf, men jag är kvinna. Det räcker för att köpa snygg väska.  Det ska gudarna veta.

Är kameran jobbig att ha med sig, så lämnar åtminstone jag den gärna hemma. Har jag den i handväskan, så är den i vägen för allt annat och blir snart förstörd. Man kånkar inte heller gärna omkring på en extra kameraväska.

Jag gjorde det för några dagar sedan. Det blev urjobbigt. Ingen hand var ledig att handla med, vilket i och för sig är bra när det gäller mig, för det blir billigare så.  Men det fanns ingen hand ledig att ta foto med heller!
Det var inte det minsta praktiskt!

Det jag oroade mig för var att glömma en av väskorna när jag betalade i kassan, för jag blir alltid så stressad och disträ i kassaköer. Jag är ju van vid att bara hålla reda på en enda väska, vilket är tillräckligt bökigt, så det skulle ta ett tag innan jag kommit underfund med att jag gått ifrån den ena. Om jag gjorde det.

Det andra problemet var att jag hela tiden fick ställa ifrån mig handväskan för att kunna plocka upp kameran ur kameraväskan. Man ställer inte ifrån sig en handväska någonstans idag!
Särskilt inte när man är upptagen med att fotografera och har koll på allt, utom handväskan. Detta skulle jag alltså hålla på med, fram och tillbaka, för varje nytt motiv jag av någon anledning fann intressant att föreviga? Så fan heller.

– Men du kan väl ha händerna fria att fota med, om du har handväskan hängande på dig i axelremmen, sa maken, som vittrade någon sorts oönskad prisutveckling i slutänden av mitt gnäll.

– Nej det kan jag inte! snäste jag till. Precis när jag ska ta en bild, så faller den fram och slår kameran ur näven på mig. Kluns-kluns. Eller tynger ner mig på ena sidan, eller är vägen framåt för armbågarna och händerna.

Han sa inget mer, för han visste att det som skulle komma inte kunde undvikas, vad han är sa. Han ägnade sig åt att plocka gurkor på grönsaksavdelningen istället. *klick*

väska1

Väskan passar perfekt både till fotoutrustning, som handbagage på resor eller på en shoppingrunda. Fotoväskan är tillverkad i vattenavvisande material i konstläder av hög kvalitet. Den är vadderad med mjukt, ljust foder. De yttre sidorna är också vadderade för bra skydd.

Den är medelstor och rymlig. Den har samtidigt utrymme för saker som plånbok, mobiltelefon, hårbortse, batterier och andra pinaler. Astma-inhalatorn, inte att förglömma. Den behöver jag få upp ofta och kvickt, när jag måste betala och får panik.

Huvudfacket stängs med en dragkedja. En ficka på väskans framsida är praktiskt för lätt åtkomlig förvaring av tillbehör såsom minneskort, makeup, telefon eller nycklar. Dessutom har den en mindre ficka på baksidan och två små sidofickor. Alla fickor har blixtlås.

– Blixtlås, mumlade maken. Vad du behöver är hänglås, där du har plånboken.

Vissa föds som glädjedödare.

 

(Bilderna ersätts med mina egna, när väskan kommer)

 

 

 

 

 

 

epipanie-camera-bag

Epiphanie är ett amerikanskt väskmärke som startades av fotografen Maile Wilson.
Hon upptäckte att hon föredrog att ha sina kameror lättillgängliga i handväskan, precis som jag, med den nackdelen att de lätt skaver mot andra föremål.
Hon sökte en kameraväska för kvinnor som är en kombinerad kamera- och handväska. Det fanns ingen, så hon designade en serie.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>