Jag är SÅ lycklig

2 november, 2017 BloggenInköp  1 kommentar

Facebooktwittermail

Jodå. Jag har överlevt förkylningen och spisen har kommit!


Den kom i förrgår och jag har redan lyckats bränna in en sockerfläck i ugnsbotten på den. Fy fan!  Inte ens ugnsrengöring bet på den. Inte helt.  Jag grämer mig så jag snor flera varv i ulltröjan.
Så, där fick jag för att ha investerat i en rätt dyr skyddande ugnsduk (för att förhindra just detta). Jag trodde nämligen inte den behövdes för att baka kanelbullar. “Vad kan rinna över, liksom?”

Jo, det ska jag tala om. I den yttre eller snarare inre kantens perforerade plåt (proffsplåt) kunde en bulle jäsa ut över en sista rad av pyttesmå hål som inte täcktes helt av bakplåtspapper och lyckades där nogsamt droppa ner fyllningen av smör-florsocker- och kanel på ugnsbottnen. Socker som bränner fast sååå fint.Det är som att se på tv! *flin*
Här är minsann inga dubbla glasrutor där rök och os bränt in en fet och beständig sepiabrun hinna att försöka glo in igenom för att se om brödjävlarna är klara.  Inte ens när vi med allehanda verktyg tvingade bort glasen i den gamla spisen, gick de att göra helt rena. Det var kört. Och tacka tusan för att det kör sig, när rutorna knappt går att ta bort utan ingenjörsfärdigheter….

Nu lyckades jag inte med de här första bröden i alla fall (jag borde väl ljuga för att bevara stoltheten), för trots inköp av termometer för att mäta brödens innertemperatur och aldrig misslyckas mer, så glömde jag ta tempen på formbröden och tog ut dem för tidigt. De blev inte helt genombakade, alltså, och fick gå till kassen där matbröd hamnar som jag gör ströbröd av. Jag var helt enkelt alldeles för upphetsad av att äntligen lyckas, att jag glömde just det som gör att man inte misslyckas. Det ska vara 87 grader, punkt.
Kanelbullarna lyckades dock.
Men…ja, till priset av sockerfläcken.

Nu ska jag skriva till Elon. För jag har nämligen deras faktura på skrivbordet (kom idag) där det stå att “levererad vara förblir deras tills full betalning erlagts”, och jag har ju inte betalat spisen än. Men nu är det ju en sockerfläck i bottnen på ugnen som jag borde få avdrag för.  Ja, är det deras ugn så är det väl deras ansvar?

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Jag är SÅ lycklig

  • Maggan  säger:

    Jag har en husqvarnaspis som är några år nu. Vad som förvånar mig är att den har någon självrengöringsyta på sidorna, taket och bakkanten i ugnen. Ingen sådan yta i botten på den. Det är ju där all skit som pöver hamnar. För fyrtio år sedan hade jag också en husqnaspis. I den ugnen var det självrengörande ytor i hela spisen. Väldigt behändigt när barnen bakade sockerkakor som de haft extra mycket pulver i. Hela sockerkakan låg på botten av ugnen. Bara att torka bort det som gick att torka bort. Sedan på med högsta värmen en stund. När ugnen svalnat var det bara att torka bort med en fuktig trasa. Det var bättre förr, atminstonne ibland.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>