In i år 2018

14 januari, 2018 Bloggen  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Januarieftermiddag 2018

Här är jag igen, kära läsare.
Jag har varit borta sedan före jul, märker jag, men det är just detta: plötsligt märker jag att jag glömt bort en bit av vardagen. Som nu, med bloggandet. Ändå har det inte funnits brist på saker att blogga om. Inte i några avseenden, egentligen. Oftast vet jag inte var jag ska börja, när jag varit frånvarande ett tag.
Det är så illa i landet att man i princip bara hinner börja blogga om en dödsskjutning, så har tre nya inträffat. För bara 10 år sedan, när jag började blogga, så kunde jag fortfarande sitta och skriva lite i taget i flera dagar om en händelse och vara viss om att den fortfarande var det stora samtalsämnet när jag publicerade inlägget. Så är det inte längre.  Det är absolut ingenting som är sig likt i det här landet. Ingenting.

Kanske betyder det att jag har massor att skriva ikapp mig om? Vi får se.

Att gå tillbaka i den politiska eller nyhetsmässiga händelseutvecklingen är väl knappast någon idé, så det hoppar jag över. Folk som följer mig på Facebook, eller VK (Vkontakte -en rysk motsvarighet till FB som blir populärare i takt med censuren på FB blir allt ogästvänligare) Twitter-sfären är också a jour med vad jag tycker om saker och ting. Som det där med att Miljöpartiet tänker förbjuda installation av vedspisar “av miljöskäl” från och med 1:a sommar. (juni eller juli, alltså)  Jag återkommer nog till det, för det har verkligen retat upp mig.

Kontenta: är man det minsta orolig för om jag över huvud taget lever när jag försvinner så länge som nu, vilket några faktiskt har varit i efterlysande mejl, så kan jag bara säga: kika alltid i högra menyn, för någonstans där ligger mitt Twitter som tar tempen på liket. 🙂   Twitter tar mindre tid och färre ord i anspråk och ibland är det precis vad jag har ork och tid för. När jag är klar där, brukar jag i regel vara ganska mätt på att förfasa mig över alla obegripliga beslut, eländen och djupa orättvisor som är det enda som samtidens politik levererar. Tyvärr.

Men jag ska försöka skärpa mig.
Jag börjar mjukt. Startar inifrån och arbetar mig utåt. Det betyder att först vill jag deklarera nya inköp och gnälla av mig, så det är väl det första som händer här på bloggen.

Välkommen till 2018-bloggen!


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>