I väntan på kakeldekor

11 oktober, 2017 BloggenDiverseFåfänga  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Ja, så kan man sammanfatta tiden jag har nu. Man kan bara lägga av och låta sjukdomens flares ta den tid den har tänkt sig.
Jag vacklar runt med mitt dåliga balanssinne som ett fyllo. Har ingen koncentrationsförmåga eller ens intresse för något alls. Egentligen.
Det känns som jag måste tvinga mig till allting.
Kamerorna ligger där de ligger, för jag ramlar i alla fall omkull när jag måste blunda med ena ögat för att fokusera i tittgluggen…linsen.

Det enda jag glädjer mig åt är att vänta på min behandling i november (som förmodas lösa de värsta problemen) samt längta efter min kakeldekor,den där kronan på verket efter sommarens köksrenovering.

Det var ett himla väljande och jämförande, innan jag beslutade mig för en kakeldekor på Paxlux….som inte fanns. Jag lämnade in ett eget förslag som de sedan tillverkade som personlig specialbeställing och lade upp för att jag skulle kunna göra en beställning.  Paxlux avråder andra kunder från att beställa från sidan med specialbeställningar, även om det tydligen inte är förbjudet. Tillåtet men inte önskvärt, alltså.
Och det känns ju som ett slags upphovsrätt, även om jag sannolikt inte skulle ha några invändningar om jag fick förfrågningar om det går bra. Risken för att en annan kund och jag känner varandra och behöver sitta i samma kök med varandras likadana kakeldekor är obefintlig.

Här är den.

Det kommer bli ett behövligt färgbryt med retrokänsla mot allt annat cremefärgat och antikvitt. Jag kan bara hoppas att det bli lika fräscht, som jag visualiserar.
Till en början njöt jag av de diskreta och rena färgerna i nya köket som förstorade intrycket av det och öppnade upp. Jag har ju själv valt dem. Men nu har det gått nästan fyra månader och det börjar bli enformigt med det vita kaklet…mot vitt och cremefärgat. Jag bytte aldrig kaklet!
Tanken från första början var att klä det gamla kaklet med kakeldekor, men det har dragit ut på tiden längre än jag föreställde mig. Jag har ju inte kunnat bestämma mig.
För varje färdig dekor var det åtminstone ett färginslag som störde mig och som jag önskade bort. Och stämde färgerna så hade jag något emot själva mönstret. Då ska man inte köpa.
Till slut fann jag det lika gott att hitta på en egen dekor. Mossgrönt, mörkrött, ljusa inslag och lejongult som är mina harmoniska jordnära favoriter. Beständiga. På det här viset låser jag mig inte vid en och samma färg när gardiner och mattor ska bytas. Man tröttnar inte lika fort om man är fri att byta ut dominerande färginslag, för det är ju för det mesta så att man genomgår olika färgfaser i livet. Det man föredrog för två år sedan är inte samma färg man föredrar idag.
Jag har gått igenom alla färgfaser flera gånger och som vardera varar ett par år och är nu tillbaka i naturfasen. Creme. Jag är jävligt beige nu.

Men det finns färger vars faser jag aldrig kommit in i, tack och lov, och det är cerise, påskgult, ljuslila och limegrönt. Finns det bisarrare och nästan äckliga färger?

Jag föredrar kakeldekor framför mönstrat, färgat kakel. Kakeldekor kan man billigt, enkelt och snabbt byta ut, när man tröttnat på det. För det gör man. Man vill ju undvika behöva byta ut dyrt kakel, eller bli sittande med det, därför att man inte har råd att göra sig av med det eller har minsta lust med jobbet att bryta loss, spackla och måtta…

Jag får väl posta en bild på resultatet, när jag fått upp det. Tror det levereras idag.
Kommer det ingen bild, så kan ni utgå från att det inte alls blev som jag föreställt mig och är skitsur!  Men sannolikt postar jag bild på det ändå för att ni ska få se själva varför jag klagar.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>