Höstkatt

11 oktober, 2017 AlbumFoton  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Orvar, the cat, höstjagar även i år. Bruna löv och röda. Och gula, precis som hans intensiva bärnstensögon med rovdjurssug i.  Vi tror att han är 12-13 år nu. Han kom till oss som hemlös (från ett dödsbo, tror vi) för c:a sju år sedan och han var minst 5-6 år, redan då.  Blöt, tovig och svulten, men inte skriande mager. Men öronskabb, hade han.
Vi tog honom till veterinär och fick pälsen rakad fri från feta tovor, öronskabben behandlad och öronen id-märkta. Kastrering. Han var van vid hundlucka och hemlagad mat, så därför gissar vi att något hänt som tvingat honom bort från sitt hem -mitt i livet.

Ganska många huskatter hos äldre människor blir helt bortglömda när ofta avlägset boende anhöriga kommer och röjer ut dödsboet.  De kanske inte ens känner till att det finns en katt, som förskräckt gömmer sig i närheten när hemmet vänds ut och in av främlingar och töms. En del har tur och “adopteras” av nya husägare som flyttar in, men många sjasar bort dem. De vill inte ha en katt på köpet.
Vi tror att Orvar var en sån.

Men nu börjar han bli gammal. Det märks. Muskelmassan tynar bort undan för undan precis som på åldrande människor och han är inte ute på sina vandringar i flera dagar längre. Samma åldersprocess genomgick våra två andra katter, som blev 17 och 19 år. Ett syskonpar. De åt friskt men magrade av till skinn och ben i alla fall.
Bara Orvar är kvar.

Ålderns höst. En svårmodig vackerhet. En sorts sonat med dramatiska växlingar men tradigt upprepande samma slut.

 

 

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>