Höstdagar

17 oktober, 2016 AlbumBloggenFotonHälsaMultipel Skleros (MS)  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail
p1010424

Promenadsällskap

“MR visar en nytillkommen T2lesion – talande för inflammationsaktivitet och jag försöker hitta en tid för återbesök inom några veckor för närmare diskussion”.

Så mycket berättade överläkaren i ett meddelande, via Mina Vårdkontakter, av vad den senaste magnetröntgen visade. Jag väntar alltså på en kallelse.

Jag googlade på T2-lesion. Alla träffar handlade om Multipel skleros. (MS).
Man kan numera läsa sina egna journaler och provsvar där. Allt annat som jag på egen hand kunde läsa och tolka av terminologin till var tydligen normalt. Inga infarkter eller andra konstigheter. Bara detta.
Bara och bara?

Ja, det är bara att avvakta. Jag hade ju problem med att skicka läkaren de symptomanteckningar som han tyckte jag skulle notera, men efter att ha gett upp om ett besked om en snabb och enkel mejl-adress, så har jag idag lagt dem i form av vanligt brev på postlådan. För någon enkel “svara”-funktion på läkarens meddelande i Mina Vårdkontakter finns naturligtvis inte. Varför göra det smidigt?

Nej då. Nu tror jag förstås att man vill undvika att hundratals patienter översvämmar mejlboxen, för jag tror helt säkert -precis som de själva anar eller vet – att mängder med människor skulle missbruka möjligheten, helt i onödan.

Men för sådana här efterfrågade saker borde det finnas en uppladdningsfunktion för mindre dokument, bild, eller vad det kan vara, för det skulle faktiskt spara tid. För alla.  För dem som missbrukar funktionen kunde man väl helt enkelt blockera den? Eller bara aktivera den för dem hos vilka man frågat efter information?

Molly dyker diken

Molly dyker diken

“Har du inget kors att bära, så täljer du dig ett”. Så sa min farmor. Och det är säkert så; jag sysslar med problemlösningar som varken är mina eller som någon bryr sig om ifall jag löser eller ej. Jag släpper det. Skriver om det och släpper det.
Då var det gjort.

Vad gör jag under tiden jag väntar? Oroar mig? Inte ett smack. Jag promenerar och lyssnar på musik i mina hörlurar som äntligen kommit från England.

Jag promenerar och promenerar med mina hundar.  Med eller utan mänskligt sällskap. Nu är det höst och fantastiska färger, hög och klar luft. Nästan kallt. Det blir nästan inga foton tagna (eller har blivit det än), trots att jag är ute så mycket, för det är ett mindre helvete att hålla en kamera stilla emedan fyra hundar rusar runt i olika riktningar och rycker i kopplen.

Vantar på.
Polo.
Nu är det dags att tvätta, ställa bort, vika ihop och hänga undan sommarens plagg och skor ur hallens alla hörn och hyllor och hämta in vintermunderingar istället. Än har jag inte tagit tag i det, men det blir väl senare idag. Kan jag tro.

Jag har fått en veterinärtid för Mollys klåda. Den blir vi inte kloka på, så jag har bokat tid för att se om hon kan få prednisolon, Ett kortison som jag fick till min yorkshireterrier Ida, en gång i tiden, och som gav henne ett kvalitetsliv. 11 år. Det är normalålder för den rasen, fast kortison kan förkorta livet. Njurarna tar lite stryk. Men vad väljer man?
Jag tror inte Molly behöver så hög dos.  Klådan hon har är inte på långa vägar så hjärtslitande som på Ida, som gnällde och sparkade sig pälslös och blodig på nos och kinder.
I hennes fall försökte vi inte ens ta reda på vad hon reagerade på, för det var djurplågeri att inte sätta in kortisonet omgående. Och när hon väl åt det, så kunde man ju inte testa någonting. Moment 22.

Men det är ingen höjdare att gå med lindrig klåda på heltid heller. Det är vad jag menar. Det vet väl alla som haft myggbett eller haft vattkoppor; man kan drivas till desperat galenskap av oupphörlig klåda.

hostgang

3 av oss

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>