Helt om i Karlskoga

27 augusti, 2017 BloggenDiverse  1 kommentar

Facebooktwittermail

Jaha, så fort man äntligen kommer till skott med att börja skriva den där boken, som man aldrig kommit igång med (prestationsångest, koncentrationsproblem), så ringer min morbror och har flyttproblem. Till saken hör att han bor temporärt i Nacka och det är inte precis nästgårds. Men jag satte mig i bilen, lydigt, och påbörjade resan.
Man ställer väl upp.

Just jag, med min MS, är inte mycket att ha till hjälp för tunga lyft och bärande, men jag kunde bistå med det nästan tråkigaste av allt vid en flyttning: städningen.  Jag var inte munter. Man blir faktiskt inte det av att storstäda hos andra när man behöver städa hemma. Jag kände igen känslan från hemvården, där man sträckte lakan och gjorde allt som egentligen vårdbiträdena skulle göra. Man åkte på även markservicen för att kommunen ville vara “ekonomiskt flexibel”. Det var förstås lite omväxlande, men inte vad man hade utbildat sig för: städtant, liksom.

Nej, man blir inte munter av att vara utbildad specialistundersköterska och upptäcka att man används både till bäddning, städning och köksbiträde – matlagning. Men vad gör man inte för lön?
Det här inrycket hos min morbror skulle jag dock inte få lön för, det var en annan sorts humanitär insats. Ingen annan släkting hade tid, eller var tillräckligt frisk.

 

Så här munter var jag

Eftersom han hade haft långtidsvikariat som följebilschaufför till olika transporter, med utgångspunkten Nacka, så brydde han sig inte om att skaffa någon vänkrets på orten. Det ångrade han kanske nu.

Men jag hann bara till Karlskoga, när mobilen ringde. Det var min flyttsugna morbror. Han hade inte tänkt på det tidigare, sa han, men det fanns faktiskt prisvärda flyttfirmor som utförde även städning. Han hade ringt och anlitat en välrenommerad sådan på orten, i Nacka, alltså, så vad jag behövde göra var att…inte komma.
Jag kunde vända och åka hem igen.
Men jag fick i alla fall en utflykt och några bilder, som jag kan visa senare.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Helt om i Karlskoga

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>