Hästarna återvänder in i lågorna

15 mars, 2018 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Undertecknad har redigerat bilden. Ursprunglig text på gula pennan var “Charlie Hedbo” (Upphovmannen står på bilden)

Läs Rebecca Weidmo Uvell:

“Beväpnade med löfte om goda intentioner och att skydda folk från obehag har vi nu en sällan skådad koordinerad attack på yttrandefriheten. Den har inte varit så här hotad på länge och hotet kommer från olika håll.

Som ni som följer mig vet ägnar jag mig åt fakta, inte konspirationsteorier. Även om inledningen är dystopisk nog att kunna åtföljas av just en sådan teori är det inte det. Tyvärr måste jag säga. Jag hade gladeligen avfärdat det som överdrifter.”

 

Men mediehusen är arga. För att sociala medier har gjort att de inte har monopol på information längre.

Tidigare fick bara de som valdes ut av mediehusen en plattform att göra sina röster hörda. Samma princip gäller än idag – det är bara de debattredaktionerna väljer ut som får publicera sina debattartiklar. De har även tappat pengar och läsare och gör så i raskt takt. Därför har de sedan 2013 aktivt bildat opinion mot politiker för att begränsa såväl sociala medier som Google. Tidigare fick mediehusen marknadsföra sig gratis nämligen, nu har de privata företagen Facebook och Google helt rimligt sett till att man måste betala. Då ökade ilskan från media och kampanjen intensifierades, för att kulminera i “Bonnier versus Google-gate”.”

 

För två år sedan:

 

Idag:

 

Google tillåter Granskning Sverige att sprida trakasserier. I artikeln refererar en kvällstidning åt det omoraliska att smyga runt i folks trädgårdar och ringa deras familjemedlemmar. Ironin är påtaglig ty smyga runt i folks trädgårdar och hoppa på folks familjer är snarare ett krav för att få jobba på Expressen och Aftonbladet som reporter, än ett undantag. De har hittat på hela den grenen. Inte mig emot om de själva slutar trakassera folk de vill ha nyheter ifrån men lite magstarkt av just dem att när det gäller andra ha landets bästa moral.”
[…] “Målet med hela den här propagandan sedan 2013 är att få politiker att tvinga Google och Facebook att anställa en redaktion.

Och därmed göra dem till medieföretag. I det ögonblick de får igenom sin vilja har de lyckats utplåna sociala medier. För då blir det återigen en redaktion som avgör vilka som ska komma till tals och vilka åsikter som ska få yttras och spridas. Precis som på “den gamla goda tiden” när ingen kunde nå ut som inte hade godkänts av media.”

Men om infrastruktur, som Google, skulle tvingas avgöra vad som är fint och fult vad gäller åsikter, när de via lagstiftning skulle avkrävas ansvar för vad hela världens människor som använder internet tycker och skriver, då har vi faktiskt dödat internet.

Den fria informationen. Själva grejen med internet. Och detta är vad hela den samlade mediebranschen vill, inte bara den svenska. Alla de som är traditionella och inte byggt nya sorters företag bortom traditionella strukturer alltså. Det vill säga, de som inte anpassat sig.

Notera att hela det här drevet bygger på en antisemitisk lista på judar som någon på Expressen googlat sig till bland de 130 000 miljarder indexerade sidor som ligger online.

Vet ni vad man får om man googlar “I hate white”?

Bara vad gäller filmer får man upp över 50 miljoner träffar. 

**

Samtliga textavsnitt är citerade ur Rebecca Weidmo Uvells briljanta inlägg till yttrandefrihetens försvar. Hon är fruktansvärt besviken på att hennes eget parti, Moderaterna, sällar sig till nedsläckningen av den vanliga medborgarens rättigheter och friheter.

Det sista jag vill säga är:
“Fuck censur!” 
En stilla hälsning från ett folk som fått mer än nog till yttrandefrihetens begravningsentreprenörer. Ni vet vilka ni är och det gör vi också.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>