Gud över temperaturer

25 april, 2017 Bloggen  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Det viktigaste för vår-allergiker, som jag, är ren och filtrerad luft under vårmånaderna. Hur ska det då inte vara för dammallergiker, som behöver fräsch luft året runt? Åtminstone inomhus, där man kan skaffa sig kontroll över luften med en luftrenare. En sådan tar effektivt bort allergiframkallande ämnen och dammpartiklar ur luften. En rent himmelrikisk apparat!

För mig som även har MS är en luftvärmepump – eller aircondition som en del säger – av stor betydelse. I min finns allt i ett, temperaturkontroll och luftrening. En sådan kan mans ställa in på önskad temperatur, och den temperaturen håller den helt oavsett hetta eller kyla utomhus. Den är helt oumbärlig!
Många med multipel skleros, som jag, är oerhört värmekänsliga och en pump som reglerar värmen i rummen är praktiskt taget a och o för välbefinnandet.

Det är inte bara kaffebryggaren som lägger av i tid och otid och behöver bytas ut i det wärmlerska palatset. Lade av gjorde naturligtvis även klimatanläggningen i vardagsrummet. 12 år gammal. Det var alltså verkligen läge för att skaffa en ny.  Det blev en Mitsubishi.
Den gamla pumpen skramlade och suckade och fungerade bara när den ville, med sina 12 år på nacken.
Den nya installerades alltså i grevens tid för 4 veckor sedan. Vad som är bra med den, är att den håller den temperatur inomhus som man ställer den på, så på somrarna svalkar den ner till mina 18 grader, eller värmer upp till 18 grader. Och den går så tyst, att man knappt lägger märke till den!

Mina vänner i omlopp på sociala medier (ja, många av dem är vänner även privat) är upprymda. Alla pratar om solbad nu, som jag skyr som pesten.

Jag bryter jag nacken av en fimp mot en kant på askkoppen och försöker förlika mig med att min solbränna, i år, som föregående år, bara kommer bestå av vad jag hinner suga åt mig medan jag går hundpromenader om kvällarna och mellan bilen och klubbhuset. Ica. Hemmet. Brist på sol kompenserar jag med höga doser D-vitamin. Det mesta i livet om somrarna har på senare år förskjutits till kvällstider och molniga dagar, med den enda skillnaden att jag idag vet varför jag är så temparaturkräsen.
Men nu så, nu har jag fått livet tillbaka, ren luft och rätt temperaturer gör underverk. Det går inte styra väderleken utomhus, men man blir en egen Gud som kan styra den inne!


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>