Funderar du på jägarexamen?

25 augusti, 2016 BloggenDiverseJakt & skytte  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

distans
10 mil öster
om Göteborg ligger Ulfstorps säteri. Det ska ni känna till, om ni letar efter en bra intensivutbildning för jägarexamen.
Alla är faktiskt inte lika seriösa.
Här kan du vara trygg med att du lär det vad som krävs för att vara anförtrodd att söka vapenlicens senare. Vem som helst ska och bör inte få jägarexamen, vilket många intensivutbildningar brustit i.

Just för att utbildningen ofta är dyr, och för att eleverna förväntar sig få godkänt som valuta, så känner sig utbildningsaktörerna pressade att godkänna elever som egentligen inte borde få godkänt. Det är ett svek mot oss andra som värdesätter respekt och säkerhet i samspelet med både varandra och djuren.
Godkänt ska man få om man kan visa att man tillgodogjort sig den utbildning som man betalat för. Inte annars. Har man inget seriöst intresse av att lära sig vad som krävs för att hantera vapen, ska man inte ges rätten att söka vapenlicens. Det är ingen rättighet att få utbildningen godkänd, men du har rätt att få all hjälp du behöver för de bästa förutsättningarna att bli det! Resten är upp till dig själv.

Ingen av oss vill hamna hos en läkare som köpt sin licens, det kan kosta oss livet. Få av oss vill ha jägare som gjort samma sak.

Det har förekommit slarv på somliga av landets intensivutbildningar, som jag finner oursäktliga. Jag vet personligen ett ställe där exempelvis facit på teorifrågorna gått i omlopp och fusket varit satt i system. Utbildningsaktörerna har valt att se mellan fingrarna. De kunde lika gärna ha sålt examen på postorder.
En sådan sak skapar inget förtroende i branschen för den kunskap och vapensäkerhet som måste prägla verksamheten. Som jägare eller utövare av sportskytte vill man vara trygg med att lagkamraterna kan sina saker.

Var noga med vilken distansutbildning du väljer, om du har bråttom och inte vill gå den långa vägen och nöta in lärdomarna, som jag gjorde. Min väg till jägarexamen skedde i långsamt tempo och tog ett år. Det var en tid jag utnyttjade för att läsa in teori och ofta vara med på övningsbanorna för att öva med andras vapen under uppsikt.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>