Förtryckta blir själva förtryckare

24 september, 2017 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Ur: Sveriges statsministrar under 100 år / Hjalmar Branting.

Normalt gäller att försöka behandla andra idag som man själv ville bli behandlad då, men inte blev. Det brukar exempelvis driva föräldrar; att ge sina barn vad man själv aldrig fick – det gäller kärlek, omsorg, materiella ting, utbildning och förutsättningar.

Det handlar för de flesta också om att behandla andra som man själv vill bli behandlad tillbaka, här och nu. Med ömsesidig respekt och rättvisa.
I all uppfostran och tillrättavisning går detta som en röd tråd. Att lära av sina erfarenhet. Mogna. Att inte göra om egna och andras misstag.

För Morgan Johansson (S) gäller tydligen att behandla ett annat parti som det egna en gång blivit behandlat. Socialdemokraterna är själva sinnebilden av hur de förtryckta växer och blir förtryckare.

Det fanns en tid när socialdemokraterna var lika avskydda som de nu försöker få andra att avsky sverigedemokraterna. Vilka är socialdemokraterna att döma?
Rötter och historia i det bruna, har de ju båda. Men är det viktigt idag? Är det inte vad partierna vill åstadkomma idag och för framtiden som avgör vilken betydelse de har och vad de är värda?

Jag fattar inte hur socialdemokraterna orkar angripa ett parti som inte ens var påtänkt, på den tiden när de själva var aktivt delaktiga i den nazistiska historien. De var i delar till och med föregångare.
Hjalmar Branting lät i statsrådsdiktamen meddela att han ledde en ren nödregering inför annalkande riksdagsval och “icke i förväntan på omedelbara åtgärder till förverkligande av partiets program för samhällets omdaning”. Tillsammans med andra ledande politiker, bland andra Arvid Lindman, undertecknade han en motion om att ett rasbiologiskt institut skulle inrättas.

Kommer de inte ihåg sin egen historia? Projicerar de den på sverigedemokraterna? Och: borde de inte lärt sig att behandla andra som de själva vill bli behandlade? Minns de inte?

Statsminister Tage Erlander (S) var en av de högst ansvariga för de 14 hemliga koncentrationslägren i Sverige under andra världskriget. (Länk ) Regeringen försökte hålla lägren så hemliga det gick, och fram till för ganska nyligen har allt varit hemligstämplat.  Vad mer döljer sig om Socialdemokraternas historia i arkiven som fortfarande hålls hemliga?

 

 

 

Mot den här bakgrunden jämför inrikes- och justitieminister Morgan Johansson (S) Sverigedemokraterna med den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen.
– Sverigedemokraterna och Nordiska motståndsrörelsen är verksamma på samma kant.  (Länk)

Det verkar som att NMR har mer gemensamt med var Socialdemokraterna kom ifrån. Det otäcka med socialdemokraterna är att de använder samma maktspråk som NMR. Än idag. De är otäckare än NMR, därför att de inte inser vad de gör och inte tror någon annan heller gör det, samt: det faktum att de sitter i regeringen.
NMR är i alla fall ärliga med sina avsikter.

Allt snack om “allas lika värde” som (S) aldrig omsätter i praktiken.  Märk bara detta att alla partier blir inbjudan att diskutera hur nazisterna ska motarbetas, utom sverigedemokraterna.
Allt snack om att sverigedemokraterna, som inte ens medges politiskt inflytande, ställer “grupp mot grupp” under tiden som alla ser med egna ögon att grupper har aldrig har ställts mot varandra i så grotesk och diskriminerande omfattning, som med socialdemokraterna vid makten.

“Avsteg från lagstiftningen” är Socialdemokraternas genomgående politiska resultat och samhället är på väg över stupet. Inga myndigheter eller de själva efterlever lagbestämmelser. Folk har tappat allt förtroende för rättssamhället och för dess kapacitet att kunna, framförallt vilja, försvara dem.
De skickar skattemedel till terrororganisationer och har antisemiter bland sina företrädare.
Om inte regeringen kan föregå med föredömliga exempel i arbete mot hat, terrorism och för demokrati och tolerans; vilka förväntar de sig då ska göra det? Folket?
Glöm det.
– Som man ropar får man svar.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>