Fortfarande 1:a advent

29 november, 2015 BloggenTräning  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

adv15

En gång putsade jag fönster två gånger. I alla fall vänster fönster, ute och inne.
Hela tiden påbörjar jag något som jag bara kan fullfölja i bästa fall. Men jag ska ge mig på höger sida också och se till att få bort kondensen som envisas med att bildas i mellanfönstret där och få upp vintergardiner

kök15
Igår blev det hyfsat i köket och diverse rum, men inget julpynt.
På förmiddagen kastade jag mig mot hallfönstren, som en desperat sparv. Fönstren där löper runt om längs tre sidor, som i ett större burspråk, och där brukar man ha en hel dag att göra. Inte minst för att jag har hundarnas trimbord stående där, så det är en hel del förlupna pälstussar att finna, som dammsugaren inte fann första gången. Det är inte klokt vad mycket som kommer fram, när man börjar dra ut möbler och städar grundligt!

Nu är det fräscht och mysigt i köket och hallen.
Hundarna kom ut på en promenad, men var inte särskilt angelägna – det blåser småspik och duggar fortfarande.  De ville vända tillbaka, och inte mig emot.

vikt1Igår fyllde in min fars yngste bror 75 , så min far var bjuden på middag. Då struntade jag i att laga middag hemma och vi åt soppor och smörgåsar. Vi måste försöka blidka den nyinköpta vågen.

Igår slängde vi ut den 40 år gamla vågen efter farmor, som vi först nu – med ny våg – inser har visat 10 kilo fel i alla år. Tio kilo!
I alla dessa år har vi alltså trott att vi varit tio kilo tyngre än vi i själva verket är. Det var i och för sig tur att det inte förhöll sig tvärtom, men ändå. Man undrar ju hur lättlurade vi är, eller vilken viktuppfattning vi går omkring med som har tyckt att det varit helt ok att väga tio kilo mer i alla år….utan att göra något åt det.

Jag har däremot beställt en Titan Mini Stepper. När det gäller trappmaskin är oftast målet att man vill gå ner i vikt, bränna mer fett eller få snyggare ben och rumpa. Och det är just det som trappmaskinen är till för: fettförbränning och benträning. Sen är det ju en bonus att man ökar konditionen,vilket ju är perfekt över vintern.  Är du sugen på en till dig själv i julklapp, så köp den inte där den kostar flera hundra mer än nödvändigt – jämför priserna.

Och idag är farsgubben med alla sina syskon, alla mina farbröder och fastrar, ute på julbord på Värmskogs Café.  Det blir förvisso middag idag ändå, för vi måste ju överleva själva också, men den kommer inte bli särskilt komplicerad. Inte julig heller.

Nu ska det bli nybryggt kaffe och pepparkakor. Mysa och mumsa. Nästa vecka kan jag göra det samtidigt som jag trampar på min Mini Stepper.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>