Förkylning, långkok och nedsatta priser

29 oktober, 2017 BloggenInköp  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Inget är som väntans tider. Konstaterar att jag har uselt tålamod. Har jag gräslig tur, så kommer spisen i morgon, men den är utlovad först på tisdag och bara eventuellt, eventuellt på månad. Så jag räknar inte med tidigare leverans än på tisdag. Jag har inte bakat en enda bulle på den här tiden.
Jag vågar fan inte utmana ödet, och poängen går ju förlorad när värmen är så opålitlig att den förstör bröden.

Självförtroendet och motivationen sjönk efter varje misslyckande, så länge jag inte kände till att spisen körde godtycklig värme.  Ända tills den brann ett par gånger, så tog jag varje misslyckande i högsta grad personligt. Det är ingen uppbyggande känsla.

Jag borde städa den gamla spisen. Och bakom den. Jag tycker inte det var länge sedan det var renovering och jag gjorde en storstädning av allt som jag planerade ha kvar, och dit hörde spisen. Men jag har ärligt talat inte haft ork, ens till att laga mat.
Är råförkyld.
Sitter här med näsdropp, röda och svidande näsvingar och förkrossande huvudvärk. Igår nös jag oavbrutet i flera timmar. Jag blev så utmattad av det att jag knappt orkade se på tv.
Idag har jag bara haft enstaka explosiva nysattacker, men istället är nästäppan och (därmed) andfåddheten värre.
I morgon måste jag masa mig till vårdcentralen och lämna prover inför Mabthera-behandlingen. Kommer förkylningen skjuta upp alltihop?  För just nu är ju mitt immunförsvar stressat, som det här, och en behandling därtill som slår ut det ytterligare än väl ingen hit? Det visar sig.

Jag har blivit nyfiken på slowcooker. Så jag väntar på en sådan också. Jag valde ingen svindyr värsting-modell, utan en manuell på 3,5 liter under 500-lappen. Jag är ju ändå inte på något arbete utan för hemmet hela dagarna, numera, så jag behöver ingen timer att ställa in för att ha färdig middag när jag kommer hem. Här är den billigaste, tror jag.
Min vana trogen googlar jag i flera dagar – ibland längre – innan jag köper något, för ibland skiljer flera hundralappar och man grämer ihjäl sig om man gör impulsköp som man förlorar på.

Vid dyrare produkter (som mina kameror och objektiv) har det hänt att det skiljt 1500 från ställe till ställe och från en månad till en annan. Sådana prylar handlar jag därför inte på impuls, kan jag ju säga. Nyligen köpte jag en bakmaskin på NetOnNet för 2500 och det fick jag ångra 2 veckor senare, när jag av en slump upptäckte att de hade satt ner priset på den till 1900.
Jag förlorade 600 spänn.

Det är väl därför man bara ska ge sig på redan nedsatta produkter, om man nu ska ha dem, för annars kan man vara säker på att priserna sätts ner strax efter att man köpt dem. Men hjälper det? Jag tillhör den skaran som bli misstänksam mot produkter med nedsatt pris – “hur kommer det sig att man säljer ut en bra produkt, varför säljer den inte med ordinarie pris?”  Drabbar det ingen fattig så spelar det ju ingen roll, men det gör det, när det gäller mig.
Nå.
Den här “pottan” är på nedsatt i pris. Men nedsatta priser hade varenda långkoksgryta på det här stället, just nu (kampanj) så jag misstänker inte att det är något särskilt med just den här.
Men det vore faktiskt underbart att ha en gryta som skötte matlagningen själv under tiden man redigerar texter och tappar bort allt vad tid heter.
Det var väl i princip sista meningen jag ville få fram.  Resten av slöpratet blev förkylningsbonus. Nu ska jag se om det finns vettiga ämnen att skriva om.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>