Före 1:a advent

2 december, 2017 BloggenFoton  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Under flera dagar har trädgården haft vinterkläder. Allt är vitt.
Minusgraderna uppgick till 11. Plötsligt. Det kanske inte låter särskilt mycket, men omställningen från 4 plusgrader bara några timmar tidigare, var allt annat än ljuv. Jag får huvudvärk av snabba temperaturväxlingar.

Ofta när det är så här i början av december så brukar det regna. Julstämningen smälter bort lagom till jul. Inget förstör julstämningen som regn. Snön försvinner i ett trollslag och julaftonen är bara plusgradig och vilken dag som helst. Blir det så i år också?

Jag klapprade ut till soptunnan i mina träskor nyss, släppte ner min börda, och återvände in. Runt smalbenen bubblade mina lurviga vänner. Harmoniska, friska små vovvar. Fönstren tindrar adventsfina i all övrig mörkermättnad.
Ljusstakarnas sju trygga auror. De ombonade vintergardinerna, röd ljung, och i bakgrunden: glitter från en klädd bordsjulgran.

Julstädar gör man inte en gång för alla, tyvärr. Det pågår hela tiden för att det ska förbli julfint. Det ser andaktsfullt ut med linneduk och vita ljus och ett stort fat dignande under clementiner och bananer.

Söta, saftiga och lättskalade clementimer! Det uppstår viss oro, när man skalar årets första clementin. Smakar de besvikelse? Det värsta jag vet är att få en kärnig och sur klyfta i munnen, efter att ha kämpat i flera minuter med att klä av clementinen ett svårskalat skinn, centimeter för centimeter.
Det sura sura.
Hela ansiktet snörps ihop till ett kossanus. Plötsligt blir längtan efter att få lägga tungan i ett paket strösocker det enda som existerar.

Jag går in igen och stänger dörren om mig. Blundar. Inom mig gräver en synsk oro. Jag försöker bena ut den som en abborre. Några ben handlar om att jag ligger efter i tidsplaneringen med två manus, men de kan jag lägga åt sidan. De andra finns inget facit på än.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>