Flugsommar och dysestesier

20 juni, 2017 BloggenHälsaMultipel Skleros (MS)  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Ja, jag vet. Det har varit dåligt med uppdateringar här på bloggen. Länge.
Vad som är nytt på det medicinska planet, är kanske att jag fått min andra Mabthera-behandling. 12 maj. Efter det har jag – trots allt – fått ett lindrigt skov, som den här gången innehållit trötthet och nya symptom inslag: en känsla av att ha en mycket tajt bh på mig. Flera gånger har jag varit på väg att knäppa av mig en obefintlig bh, som stramar och spänner över ryggen.

Jag har även en ordentligt svidande, överkänsligt område i hårfästet (stort som en handflata), som om någon länge försökt kamma luggen i fel riktning. Detta har jag upplevt tidigare på varierande kroppsområden, men inte själva “bh-fenomenet”. Detta lär vara vanligt i MS och kan drabba vilket område på kroppen som helst; runt eller över ett lår, en arm, eller buken. Jag fick det alltså under skulderbladen rakt över ryggen. Det är på väg tillbaka efter 2 veckor, men jag har fortfarande strama förnimmelser. jag sitter och ruskar på mig, då och då, som om det gick att skaka av sig känslan.

En annan sak är att jag länge funderat över varför någon av hundarna fryser, när vi gått och lagt oss. Sängen vibrerar svagt, precis som när en hund ligger och fryser nere i fotänden.
En kväll insåg jag att samma vibrationer fanns, trots att jag var ensam i sängen. Jag kunde snart konstatera att det var mina egna underben som “vibrerade” och inte sängen. Känslan sitter kvar i ungefär en timme, innan det försvinner.

Annars har jag haft en sällsynt frisk period, så jag klagar inte. Jag känner mig ganska stadig; inga större problem med balansen, heller. Det är egentligen bara de här uppräknade onormala känselsymptomen som är vansinnigt irriterande, men inte begränsande eller smärtsamma. Alltihop hör väl till symtomkategorin känselrubbningar.  Dysestesier. 

Flugor.
Sommaren har kommit med mestadels dåligt väder och hela fluginvasioner!  Och getingar. De är överallt. Det sägs att ett hus är demoniskt, hemsökt av negativa energier från onda andar, om där finns mycket flugor.  Men här finns inga demoner, inte ens den minsta hemsökelse. Tyvärr, vill jag säga.
Det hade varit intressant att uppleva spöken.  Men de trivs väl inte i mitt nyrenoverade kök. Fy fan vad det har kostat mig. Nu är jag väl skuldsatt för åratal framöver, med utgifter som är de dubbla mot vad jag månadsvis får in. Här behövs ett ekonomiskt trolleri.

Jag har skaffat allt nytt. Allt. Till och med diskstället, som jag – efter många om och men – lyckades finna på Åhléns.  Sött och sirligt.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail
Tags:  ,

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>