Feg EU-lagstiftning slår ut goda krafter

28 november, 2015 BloggenJakt & skytte  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Leif GW Perssons ilskaPolitiker och jägare rasar mot EU-förslaget: Det är integritetskränkande och orealistiskt

Enligt Jägareförbundet är de halvautomatiska vapnen särskilt viktiga för funktionsnedsatta jägare och eftersöksjägare som till exempel reder upp vilt­olyckor i trafiken. Det tycker Leif GW Persson är struntprat. Hur dum är han?

Så här dum:

“En vanlig älgstudsare som laddas om manuellt räcker utomordentligt”, tycker han. “Halvautomatiska vapen bör inte tillåtas i jaktsammanhang. Med ett sånt kan man meja ner en hel jävla tunnelbanevagn inom loppet av nån minut.”

Och när har det någonsin hänt, att jägare med legala vapen mejar ner en hel jävla tunnelbanevagn?  I jaktsammanhang, dessutom?

Han behöver tänka ett varv till. Han anser med andra ord att det är enkelt för funktionsnedsatta jägare att “ladda om manuellt” när en del saknar en arm, eller fingrar. Dessa ska alltså behöva anropa folk, som befinner sig flera kilometer därifrån, som kan komma och ladda om deras vapen?  Man få nämligen inte ladda ett halvautomatiskt gevär med mer än 2 kulor, även om magasinet rymmer fler.

Manuella omladdningar ska alltså – dessutom- en eftersöksjägare strula med i beckmörker?  För att inte tala om att man saboterar för sportskyttar om man förbjuder halvautomatiska gevär.

Personligen föredrar jag inte halvautomatiska gevär, men jag äger två – en 22:a och ett hagel som kostade mig as för mindre än ett år sedan att investera i. Precis som Jägarförbundets Christofer Fjellner. säger, skulle jag bli rosenrasande om polisen kom hem och förstörde ett stort ekonomiskt värde för mig. De kunde lika gärna slita lönerna och sparmedlen ur nävarna på folk och elda upp dem.  I alla fall om tanken är att det ska ske utan ersättning.

Ska det här idiotförslaget blir verklighet, så måste staten kompensera jägarna för den ekonomiska skada de åsamkar dem. Alternativt  inte tillämpa laget retroaktivt för dem som redan lagligen innehar halvautomatiska vapen.

Det här bekämpar knappast vad man vill komma åt: skottlossningar, mord och terrorism som undantagslöst sker med illegala vapen.

Men det värsta har ni inte hört än, och här har han rätt.
Det nya EU-förslaget kan innebära att alla svenska jägare ska mentaltestas vart femte år i samband med licensförnyelse. Sinnesundersökas, alltså. 

“Om detta går igenom är det första gången i Sveriges historia som man psyk­testar en hel grupp människor.”

Really?
Snacka om historieupprepning. Socialdemokraterna ska i princip börja mäta skallar igen.
Man borde sinnesundersöka EU-kommissionärerna istället. Det vore väl bättre om de mätte dem på mördare och terrorister som för övrigt uteslutande använder illegala vapen.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>