Det räcker nu

10 januari, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politikVideoklipp  1 kommentar

Facebooktwittermail
Bild lånad av Jan Milld

Bild lånad av Jan Milld

Jag har alltid varit för skärpt lagstiftning mot våldsbrott och nedan videosekvens får mig inte på andra tankar. Det är ovidkommande att övergreppet i exemplet inte sker i Sverige. Det kryllar av liknande klipp, som även är från Sverige och där rasismen mot etniska svenskar är lika uttalad och konkret, som i klippet. Att försvara sådana här överfall med att det är en isolerad händelse är alltså ingen bra idé.

Det oprovocerade våldet är fruktansvärt, och vad som möjligen kan vara ännu värre är omgivningens passivitet. Vilken feghet!  I västvärlden, tror jag, beror fegheten eller bristen på motreaktioner på att den förtryckta parten (såsom etniska svenskar i Sverige) blir anklagad för rasism, om denne skulle komma sig för att förvara sig, gå till motangrepp, eller ingripa, och det är bara därför den förtryckta parten är förtryckt.  Det är en politiskt sanktionerad attityd som har mobiliserat nyrasism.

Exakt samma underliggande hot om social bestraffning – vilket är ett förtrycksverktyg och härskarteknik – utlöser känslan hos en stor del av folket av att inte ha någon yttrandefrihet i Sverige. Javisst, man får öppet tycka precis vad man vill, men tiger i alla fall, därför att de sociala konsekvenserna inte blir nådiga.
Får man verkligen tycka vad man vill så får man göra det utan repressalier. Får men det i Sverige? Nej, det är skitsnack.

Ingen vill bli av med sitt jobb, utesluten ur fackförbunden, inte inbjuden till sammanhang där man räknas och blir lyssnad på, men uthängd på riksmedias löpsedlar, förföljd och hotad av idioter som fått för sig att de har god människosyn. Har man god människosyn, om man tillhör den kategorin som utsätter meningsmotståndare för missaktning, hot, våld och rena karaktärsmord om sådana tillvaratar samma rättigheter som man själv har för sina åsikter?

Jag vet inte varför vissa debattörer, som exempelvis Anders Lindberg på Aftonbladet, har så svårt att erkänna att alla inte har samma yttrandefrihet som han i Sverige? Det är nämligen inte ett dugg svårt att förstå varför en del av folket, en växande stor del av folket, inte har det.

Anders Lindberg använder argument som – överförda till annat sammanhang – betyder att hålla någon i slaveri i själva verket bygger på frivillighet, därför att de förslavade är fria att gå sin väg. De får förstås stryk om man kommer på dem med det. Vetskapen om detta förhållande får slavar att stanna.  Bojan är osynlig och outtalad, tills kedjan bryts.

Med Anders Lindbergs resonemang är slaveri missförstådd frihet. Han bortser nämligen från de mekanismer som får slavarna att inte utnyttja friheten med att bara gå sin väg. De vet nämligen vad som händer om och när de gör det.
Alltså finns åsiktsförtryck och ingen absolut yttrandefrihet i Sverige.  Den som tar sig friheten att torgföra en annan åsikt än slavägaren beslutat är den rätta, så får man – som Reinfeldt tycker – “skylla sig själv”.

Alltså:

Vad det egentligen är för fel på avskummet i klippet undrar jag inte så mycket över (bara det är skrämmande), däremot frågar jag mig vad fan det är för fel på omgivningen som inte ingriper? Fattar inte folk att det här inte bara fortsätter utan eskalerar och tar en ände med förskräckelse, om inte alla reser sig upp samtidigt och säger att – hörredu det är bra nu. Vi tar inte mer skit.

Källa (klipp)

**

Anders Lindberg förnekar åsiktskorridoren


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Det räcker nu

  • @rostaratt  säger:

    Det är förnekelsen/skylandet av ett problem som just är ett problem.
    Läskig utveckling.
    12 år gammel gutt brutalt banket opp av muslimske ungdommer i England https://youtu.be/dl8Cs3SXapc via @YouTube
    En folkomröstning är ett mycket bra demokratiskt verktyg i dagens turbulenta läge.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>