Det blidde ingen snyggspis

26 oktober, 2017 BloggenFåfängaInköpJag tycker  2 kommentarer

Facebooktwittermail

Det blev en tur till Elon i Grums igår. På jakt efter en ny spis. Och jag bestämde mig för en hederlig Husqvarna, som verkade genompraktisk och effektiv på alla sätt. Jag får den på tisdag.  (Snyggspisen skulle inte levereras förrän i slutet av november. Uteslutet.)

Snyggspisen (föregående inlägg) fick alltså stå tillbaka. Snyft. Trots att den faktiskt var lite billigare. Jag ramlade in mitt i ett jubileumspris på en Husqvarna vilket gjorde valet betydligt enklare.
Spisen har ett ganska alldagligt utseende jämfört med snyggspisen, men det finns gränser för fåfänga när det är användbarheten som måste prioriteras. Vem glor på en spis? Jag gör det, i och för sig, men det tröttnar jag väl på. Och jämfört med min gamla är den skitsnygg.

Den här spisen har svart panel med infällbara vred! Man trycker bara in dem och får en jämn, slät panel och det blir enkelt att hålla rent. Det gillade jag, liksom de dubbla ugnsglasen som går att lossa med enkla knäpp helt utan mejslar och mankemang för rengöring. Den gamla har jag ett helvete med, kan jag ju säga.
Husqvarnan verkar hur hygienisk och lättanvänd som helst. Stort plus.

 • 5 års garanti
 • Teleskopskenor för plåtar och galler
 • Dubbel ugnsbelysning
 • Proffsplåtar (patisseriplåtar för brödbakning)
 • Enkelt löstagbara dubbla ugnsglas för rengöring
 •  Den har infällbara vred för ugnsfunktioner, steglösa temperaturval och häll.

Spisens glaskeramikhäll har fyra kokzoner och timer. Keramikhällen värms upp mycket snabbt och ger full värme exakt där det behövs.

Ugnen har varmluft, över- och undervärme, pizza/paj-läge, varmluftsgrill, maxgrill, torkning och upptining. -Yes!
Med torkningsläget kan jag exempelvis torka skivad frukt, svamp och grönsaker. – Yes!
Med spisen följer ugnsgaller, bakplåt, långpanna och patisseriplåtar (proffsplåtar). -Yes!

Saken är klar.
Vad mer kan man önska? I volym sväljer den dessutom bra mycket mer än snyggspisen som även saknar de hygieniska, praktiska lösningarna med glas och vred – och proffsplåtar. Annars är de ganska jämlika.

Visst är det superintressant att läsa om spisar?


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

2 kommentarer till Det blidde ingen snyggspis

 • KrilleKatt  säger:

  Hej!
  Jag tycker du ska vara glad!! Grym spis, design i all ära, men smaken förändras..
  Om du hade köpt den andra spisen med sämre egenskaper hade du varit missnöjd efter
  ett tag. Bra köp!!!

  • Victoria Wärmler  säger:

   – Jag ÄR glad. Just nu väntar jag ihjäl mig.
   Det finns väl för övrigt inte så värst många utseenden att välja på; en spis är en spis. 🙂
   Ja, jag tror att det här är det bästa köpet i längden. Risken, med stylade spisar, är ju faktiskt att man tröttnar på dem – just för att de utmärker sig.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>