Det är inte vad som sägs utan vem som säger det

8 mars, 2018 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  1 kommentar

Facebooktwittermail

Bild: Skärmdump från Höglunds blogg

Kan inte låta bli att skratta. Elisabeth Höglund (pensionerad journalist) tar i så hons pricker och verkar inte finna ord som räcker till riktigt, när hon ska berätta om ett nytt nationalistiskt parti som ställer upp i riksdagsvalet. Det heter “Alternativ för Sverige

“Det är ett supernationalistiskt högerextremt parti präglat av en ännu större främlingsfientlighet än den Sverigedemokraterna redan uppvisar. “

Det börjar tydligen bli jobbigt att hitta tillgängliga terminologier nu när man har missbrukat alla befintliga varningar på ett mittenparti som SD.   Så går det när man ropat “Vargen kommer” i två decennier utan att det kommit någon.

När vargen väl dyker upp, om den nu gör det, finns det ingen som tror dem. Folk har för länge sedan slutat lyssna på vargvarningen man tillämpat för att skrämma väljarna från att rösta på SD, för det låg ju ingenting i dem. SD var inga vargar.
Allt fler har under tiden hoppat av sina partier och går över till Sverigedemokraterna; moderater och till och med miljöpartister.

Man kunde ju, som sagt, ha sparat det där med “främlingsfientlighet” och “högerextremism” så hade det varit ledigt nu när man vill beskriva tuffare förmågor nu. Bara nämner det.  Men orden är kanske inte relevant nu heller?

“Det betyder samtidigt en försvagning av SD eftersom de sympatisörer som Alternativ för Sverige i första hand kan locka till sig kommer från just Sverigedemokraterna.”

Jag är hemskt ledsen om jag gör dig besviken, men jag tror du har fel där, Högberg.
De som ansluter sig till AFS har för länge sedan lämnat SD, så de där siffrorna har SD redan förlorat och vi har sett de värsta tappet i opinionen där. Nu vänder kurvorna uppåt igen. Med eller utan AFS.
Inflyttningen till AFS kommer sannolikt från de sedan några år nedlagda partierna Nationaldemokraterna (ND) och Svenskarnas Parti (SVP), vars väljarbas varit hemlösa.

Och med den här utvecklingen, när folk insett (och fler är på väg att göra det), att flera etablerade partier har bjudit in islamister och curlat fram sharia-domar, jämte debatter om böneutrop och en Svenska Kyrkan som pratar mer om islam än om Kristendom, och all annan direkt livsfarlig konsekvens av ansvarslös massinvandring, så….? Och när inget parti säger sig vilja ta i på skarpen för att hejda alltihop på det enda sätt det går att hejda – ja, då är nog partibyten överallt ifrån och vad som helst möjligt.

Kom ihåg, journalist Högberg: det är ert eget fel. Man bobbar fr och för en extrem invandringspolitik och ljuger om dess förträfflighet i flera decennier, i vilken man låter sina medborgare betala med både sina liv, livsstilar, skatter, yttrandefrihet och social tillvaro, utan att det uppstår allt kraftigare motreaktioner.

Fortsätt så här, Höglund, så har vi inbördeskriget här fortare än vad vi trodde från början.

Nedan bjuder Höglund på lite egen främlingsfientlighet, men eftersom hon inte röstar på Sverigedemokraterna (om vi ska tro på det), så anser sådana som hon att det inte gör något. Det är inte vad som sägs utan vem som säger det, som har betydelse idag när alla låter likadant. Alla är förbannade på invandringens konsekvenser. Den äter upp våra liv och alla resurser.

Oacceptabelt att inte våldtäktsmännen i Gottsunda utvisas till Afghanistan“, skriver hon, tidigare.  Retoriken skiljer sig inte mot den hos någon som helst av oss andra, vilka hon spottar föraktfulla epitet på i tron om att hon låter som ett enda stort handhjärta själv. Hon spottar alltså inte på andra för vad de säger, samma sak som hon, utan för vilka dom är.
I lagboken är det ett brott.
Så det är väl tur att ingen använder den längre.

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Det är inte vad som sägs utan vem som säger det

  • Blodsven  säger:

    Jag är mer orolig över vad som händer på vänsterkanten. Se på media, svenska kyrkan samt en jävla massa suspekta organisationer som inte vill svenska folket väl…

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>