Demonisering och rasistkort

14 februari, 2018 BloggenDagens funderingJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Kjell Nilsson-Mäki

Politism: “Nu börjar SD prata om återvandring.”

“Det offentliga samtalet har förändrats – och nya möjligheter har öppnats för Sverigedemokraterna. Det visar sig i Jimmie Åkessons (SD) inställning. Nu ser han plötsligt en chans att börja driva frågan om ”återvandring”, eller det som på vanligt rasistspråk kallas ”repatriering”. Detta framgår i en intervju med TT”

“Rasistspråk”? Bara för det första.
Är det språket i sig, tex ordet återvandring, som är rasistiskt?
Nej, så kan det väl inte vara. Återvandring används i många olika sammanhang, kontexter som inte har med migranter alls att göra. Annan synonymgrupp är “hemvändare”.

Men för att använda just migranter som exempel i den av Politism givna “återvandring” så är det faktiskt Migrationsverket – inte Åkesson – som både använder ordet och erbjuder migranter generösa ekonomiska bidrag för att göra detta.

Är det då innebörden av ordet “återvandring” som är rasistisk? Nej, det kan det väl inte heller vara, för det betyder efter alla logiska regler att själva förutsättningen för återvandring – dvs invandring – är rasistisk. Och vilka politiker har stått för den biten?
En gång till: “rasistspråk”, Erik Rosén?

För det andra: Åkesson har i praktiskt taget alla tider som SD existerat talat om repatriering. Det är ju inget nytt eller “plötsligt” påfund som är extremt på minsta vis.
Det extrema är den oproportionerligt invandring vi haft under lång tid i förhållande till resurser och folkmängd. En påtvingad sådan. Migrationspolitiken är inte på minsta vis demokratiskt förankrad. Så:  det ena brukar det andra inte existera. Utan extrem invandring, ingen dito återvandring. Yin-Yang, liksom.

Rosén fortsätter:

Eftersom SD redan har en nollvision för asylmottagande är det svårt att skärpa den politiken, enligt Åkesson. Men det kan vara dags att driva på om återvandring, som Åkesson beskriver som nästa stora strid i migrationspolitiken.
– Vi ska tvinga fram de andra partierna på den banan, sade Åkesson och tillade att partiet har många förslag hur människor ska återvända till länder ‘där de bör bo’.

Vad det innebär konkret är att människor som bor i Sverige, som etablerat sig i Sverige, och som har rätt att vara här ska förmås att lämna landet, eftersom de inte är svenska på riktigt, ungefär.

Nej, så är det inte. Inte ens ungefär. Det handlar exempelvis om det som Migrationsverket redan gör: att man ersätter dem för att resa tillbaka hem.

Det handlar också om en närmast poetisk rättvisa, något som vårt grannland Norge redan praktiserar: de utvisar konsekvent människor som på falska premisser felaktigt erhållit uppehållstillstånd.
Så snart “flyktingar” fått sådana i Sverige så är det vanligare än motsatsen att de åker hem på semester. Varför ska dessa bedragare åtnjuta skydd (från landet de semestrar i?) och skattebetalda resurser som dränerar, nu till och med, grundläggande välfärd för de svenska medborgarna?
Rätten till bostad, för att nämna något. Det är migranter som har förtur till sådant som tillhör grundläggande medborgerliga rättigheter i vårt land. Migranter – också illegala sådana – har även rättigheter som inte ens landets egna sämst ställda medborgare har: gratis tandvård.

Igår förklarade Paula Bieler (sd) mer på det här temat.

Notera vad regeringen kungör:

Den grupp av mänskliga rättigheter som kallas medborgerliga och politiska rättigheter innefattar ett skydd mot ingrepp av olika slag från statsmakternas sida samt skydd mot maktmissbruk eller godtycke vid myndighetsutövning.

Vi kan för all del också tala om huruvida det är rätt att svenska folket ska behöva utsättas för och/eller stå ut med utländska grova våldsbrottslingar och turistkriminella ligor.

Det är inte sverigedemokraterna som har en mycket besynnerlig människosyn, Rosén. Tankarna som du lägger till grund för vilka som bör, eller snarare ska, omfattas av utvisning eller förmås återvända, är det du själv som ger uttryck för.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>