Demokratikrävande pensionärer kallas högerextremister

31 januari, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  1 kommentar

Facebooktwittermail
rogersahlström

Foto: Roger Sahlström   (Delatagre i Folkets Demostration)

Det kan sägas med en gång, att jag var inte personligen där. Däremot var en nära vän där. I likhet med de flesta demonstranterna, eller snarare manifestationens åhörare och sympatisörer, är han pensionär.  Han är inte medlem av något parti, han är bara en av folket.

Folkets Demonstration har med återkommande regelbundenhet genomfört flera lugna, tillståndsgivna demonstrationer under 2015.  September, oktober, december och nu i januari. Både media och vänsterextremister – som på olika sätt samarbetar mot folket i Sverige –  har varit helt ointresserade av både folket och deras demonstrationer tidigare, så vad väcktes intresse för dem den här gången?

Och varför stör alltid vänsterextremister ut ordning och allas lika rätt till yttrandefrihet, som på en given signal, när medierna ger dem synkroniserade signaler i alla kanaler om vad som ska uppfattas som “främlingsfientlighet”?

Massmedia gav det felaktiga intrycket av att lördagens demonstration var en spontant reaktion på mordet på Alexandra, på ett asylboende i Mölndal (25 januari) och en förlängning av fredagens angrepp på marockanska gatugäng, varför demonstrationen – som inte hade med varken det ena eller andra att göra – framställdes som en “främlingsfientlig” aktion.

Polisen berättar att arabiska gäng har blivit ett ofredande gissel i Stockholms innerstad. Det är inte demonstranternas fel. Det är regeringens fel.

Mordet på Alexandra har fått enorm internationell mediebevakning, liksom senaste tidens invandringsrelaterade våldsexplosion och kod 291 (mörkläggning av detsamma) i Sverige. Rädslan växer men bara utländska medier berättar.

Detta är orsaken till att svensk media över huvud taget reagerar. Folkets Demonstration demonstrerar i helt fel samtida tidskod och deras regeringskritik riskerar späda på omvärldens negativa uppmärksamhet, när internationella media är på plats av andra skäl.  När situation inte går att sopa undan mattan måste den svenska rapporteringen specialanpassa sin dramaturgi och ske enligt ett krystat överpolitiskt korrekt manus för att om möjligt motverka den slutgiltiga internationellt skandaliserade bilden av svensk invandringspolitik.

De imponerar dock inte på sina kollegor utomlands, för:

“Mordet på 22-åriga Alexandra Mezher på ett HVB-hem i Mölndal riktar ljuset mot framför allt två saker. Den ena är det gigantiska, statligt sanktionerade bedrägeriet med så kallade “ensamkommande barn” – oftast unga män från dysfunktionella muslimska länder som ljuger om sin ålder för att få en gräddfil in i Sverige. Den andra är den explosiva utveckling av våldsbrottslighet i massinvandringens spår som är knuten till kulturella faktorer och som i stor utsträckning drabbar kvinnor.” (Julia Caesar)

Nu lossnar rappningen från väggarna och fasaden rämnar.  Damage control on.

Svensk media väljer alltså att lägga skulden på befolkningen och framställa den som främlingsfientligt, samt försöker kränga en vrångbild utåt av att Sveriges problem är en hatisk befolkning. Journalisterna samkör sitt hatiska malande med förvrängda fakta och ljuger så slipsarna raknar.

Men grundproblemet i Sverige är och förblir regeringen, inget annat. Det vet alla. Även internationellt. Även det har regeringen självförvållat. Nyligen stod Löfvén i amerikanska CNBC och ljög dem rakt upp i ansiktet om vilka som låg bakom övergreppen på kvinnor. Samtidigt insinuerade han att sexuella massövergrepp är ett traditionellt svenskt fenomen. Den ynkedomen får konsekvenser ute i samhället. Det är Löfvén med sin buktalande docka Eliasson i knät, som petat till första dominobrickan. Faller en faller alla.

Därför har regeringen nu sett till att på bästa DDR-manér blockera internationell sanningsrapporterande nyhetsmedia (Daily Mail) från att kunna läsas av svenskarna. Bevekelsegrunden (censur har alltid ett s.k. gott syfte) är att domstolsförhandlingarna mot somaliern som dödade Alexandra “inte får påverkas”.

Man tycks glömma bort att det inte är första mordet som en utlänning begått i Sverige, varför skälet saknar all trovärdighet. Jag tror mig veta den egentliga orsaken. Regeringen utnyttjar tillfället att göra som Nordkorea, Kina och forna Sovjet – strypa folkets möjlighet att ta del av omvärldens regimkritiska nyhetsförmedling. De anser att den ger folket alla rätt i sina insikter och onödigt stort självförtroende.

Anders Lindberg (S) på Aftonbladet rycker ut och förvärrar den djupt infekterade stämningen i landet, med att (van vid detta) blanda bort korten på det sätt som han tycker tjänar hans sak bäst. Han konstaterar således hur många som har tryckt på gilla-knappen i en facebookgrupp som stöder medborgargarden och ställer sig frågan vad som sedan hände? Jo, svarar han själv på sin retoriska fråga:

“Under dagen i dag demonstrerade ett hundratal högerextremister. Efter mötet började vissa deltagare slåss.”

Bra, där Lindberg.
Min vän, och hans vänner, som jag inledde den här posten med, råkar vara 75 plus gamla, men Lidberg vill göra det trovärdigt att demonstrationens övervägande pensionärsgrupp brann av iver att åka 45 mil till Stockholm för att ge “mörkhyade” på käften med flaggstänger….. som det var vänsterextremister som bar. Svarta och röda.  (Bilder i Nya Tider)

Om Lindberg med “deltagare från demonstrationen” menar åhörare – som är så svåra att välja – gäller det lustigt nog även hans egna folkilskna knähundar. (De med flaggor och stänger.)

Vilka var där för att tala om demokrati? Om att polis och media ska sluta upp med att mörklägga all ”obekväm” brottslighet, samt om att regeringen måste börja värna om svenska medborgare före all världens? Svenska medborgare förklarades av demonstationens talare inbegripa varenda människa, oavsett etnisk bakgrund, som faktiskt är medborgare.  Detta var de själva där för att tala om.
Och vilka var där för att hindra dem göra det?
Och varför?
Därför att sådana som Lindberg beskriver dem som högerextremister.  (Läs gärna vad Arg Blatte skriver om det)

Det verkar – tyvärr för Lindberg -vara ganska känt vilka som är Aftonbladets “vittnen” och att de är desamma som angriparna själva. De gör precis som vänstermedierna visslar och lär upp dem – skyller sina fula grepp på dem de behagar för att det skriver storyn de vill ha och beställer.  För då kan de samtidigt rättfärdiga ett efterlängtat behov av censur för att freda sitt åsiktsmonopol och begränsa yttrandefriheten för åsiktsmotståndare. Vilka Lindberg i det här fallet identifierar med folk som vill ha slut på våld.

För säkert som amen i kyrkan, kommer Lindberg med brasklappen:

“Så vad är det som händer på  Stockholms gator egentligen? Det korta svaret är nog att den högerextrema rörelsen på nätet nu har blivit så stark att den tar klivet ut ur diskussionsforum och kommentarsfält. De är fortfarande i huvudsak anonyma och många är maskerade. Men de känner sig tillräckligt stärkta av tonen i samhällsdebatten för att återigen ge sig ut i solljuset.”

Folk har blivit starka , därför att regeringen har övergivit dem och dessutom sagt att det är dom som måste “ta ansvar” för situationen som regeringen ställt till med. Klara  sig själva. För bara några månaders sedan hade polisen förståelse för och uppmuntrade kontakt med medborgargarden, för de hade själva inga resurser. ( När polisen inte längre kan skydda.)

 

“Vem ska skydda oss? Politikerna gör det inte, det är tvärtom de som är ansvariga för vår utsatthet. Polisen gör det inte, de säger öppet att de har kapitulerat. Sveriges rikspolischef Dan Eliasson har i veckan visat att han värnar om förövarna, inte om offren. ” (Julia Caesar)

Det är då medborgargarden tar över det som landet redan gett upp och förlorat.

I det läget kramas inrikesminister Anders Ygeman på en kommentar, som han gärna ger:

“Rasistiska grupper sprider hot och hat på våra gator. Det måste mötas med kraft. Polisen har tydligt prioriterat resurser och hanterat situationen bra, alla ska kunna känna sig trygga när man går på stan.”

Jag vet inte hur genomtänkt den kommentaren var, eftersom lördagens demonstration kritiserar det faktum att regeringen inte kan försäkra sitt folk trygghet på gator och torg längre. Regeringen kan ju inte ens förhindra att folk blir mördade inomhus. I vanliga affärer. På arbetsplatser.

Det är alltså först i lördags och genom medierna som Folkets Demonstration blir uppmärksammat av antidemokratiska vänstergrupperingar. Hot framförs då mot gruppen, som får polisen att flytta demonstranterna från den plats på Sergels Torg där de brukar hålla sina tal för att försvara Sveriges demokrati – som bevisligen är under angrepp. Extremisterna förföljer dem dit istället

Jan Sjunnesson, en av talarna, berättar:

“En utländsk kvinna på väg bort från Norrmalmstorg överfölls av unga vänsterextremister. De spottade och slog på henne. Vänstern konfronterades då av en ung kvinna som skällde
ut de unga männen och tvingade fram en ursäkt varpå de gick skärrat därifrån. Men då hade ett gäng ungdomar som var fientligt inställda till vänsterextremister sett hur de attackerat den utländska kvinnan och gav igen med knytnävarna.

Samtidigt spottade de s.k. antirasisterna på några utländska demonstranter vilka gav igen. Aftonbladet intervjuade tre vänsterextremister som skyllde på att de blev attackerade för att de var antirasister, vilket inte var sant eftersom de hade börjat med att spotta på utlänningarna. I Aftonbladets intervju med vänsterextremisterna framkom inte denna förhistoria.”

hån

“Svensk” terrorist

Fuljournalistisk när den är som sorgligast. 
Media berättar diffust om “tre polska nationalister”, som gripits – men också släppts. Ovan läser vi sannolikt anledningen, vilket media däremot undanhåller.

Uppenbarligen anser medierna att polacker med svenska medborgarskap är främlingar. Men att exempelvis terrorister och 8 afrikanska våldtäktsmän på en finlandsfärja utan anknytning till Sverige är “svenskar”.

Igår befann jag en enda traditionell tidning (av dem jag läst) framföra en förhållandevis neutral resumé av arrangemanget, och det är DN.  “Demonstranter bemöttes med slagord”.

DN beskrev att demonstrationen lockade flera högerextrema och “motdemonstrerande” (Läs: vänsterextremister ) grupper, sammanlagt “ett par hundra personer”.  (Folkets Demonstration uppskattes av polisen till ett 1000-tal och de störande elementen till ett par hundra.
Notera: lockade andra grupper.  De är självgående fenomen som utnyttjar vad som helst som tilldrar sig folksamling.

– Vilka är då de “fredliga motdemonstranterna” som Aftonbladet och Expressen intervjuar,  funderar närvarande fotograf – Roger Sahlström – över, emedan de helt undviker tala med demonstrationens egna arrangörer?

 

“Perus Kommunistiska Parti, (sp. Partido Comunista del Peru), förkortat PCP, är ett underjordiskt peruanskt maoistiskt kommunistparti som bedriver väpnad kamp. “

Vimplar och flaggor för vänterextrema SUF  fanns överallt.

En utomstående observatör:

“Jag gick förbi Norrmalmstorg idag för att kolla och se själv. Aftonbladet ljuger och hittar på om händelserna på ett sätt som gör mig rädd. De har intervjuat en person är vänster och aktivist. Den andra som Aftonbladet intervjuar var med i Kärrtorp hösten 2014 och är också yrkesaktivist.

Varken dagens demonstration eller gårdagens händelser är av den magnitud som media hävdar. Det är ruskigt det som händer nu. Grupper sätts upp emot varandra. Till slut kommer det att bli krig.”

Här kan samtliga talare ses och lyssnas på

** **
Folkets Demonstrations hemsida:

“I dagens svenska samhälle är det nästan ingen som för folkets talan, varför vår ambition är att demonstrationen ska vara en folkets röst.”


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

En kommentar till Demokratikrävande pensionärer kallas högerextremister

  • Josef Boberg  säger:

    Ej alls så sällan funderar jag numera över om det är jag eller världen som är förryckt.

    Jag är om några få månader halvvägs 150 år LivsErfaren.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>