Debutsymtom tillbaka

18 februari, 2018 BloggenHälsa  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Så jävla härligt. 
Sedan i går kväll har jag fått de där märkliga känselbortfallen i halva ansiktet, som jag senast hade 2007 – då när MS debuterade och “ingen visste vad det var” och utredde stroke. Inget annat.

I pannan och nästippen har jag ingen känsel alls nu….och det sprider sig med små obehagliga pirrningar. Tungan tjocknar.
Även från ländryggen och vidare längsmed baksidan av benen domnar jag bort. Ni vet känslan av att somna på en hand eller arm i flera timmar, så den är helt borta/stum när ni vaknar? Den.
Så in i helvete läskigt.
På heltid.
Hur länge ska det sitta i den här gången? 2007 hade jag det i 6 månader, innan det långsamt drog sig tillbaka med samma “pirrningar” som symtomen kryper på.
ORKA!

Jag trodde inte det här skulle kunna hända igen, efter att ha påbörjat behandling med Mabthera. Att MS inte går att bota, visste jag, men att man får tillbaka debutsymtom (som man inte känt av på elva år! ) trodde jag inte var aktuellt under behandling. Mabthera ska lindra eller förhindra nya symtom (detta är iofs inte nytt).
Det är helt klart ett nytt skov som är på G. Det förklarar också den senaste veckans fatigue (onormal trötthet).

Det är nu jag undrar hur kraftigt skovet skulle ha varit utan behandling?
Nästa behandling är i april/maj någon gång.

Debutsymptom.

 

Jag märkte att det var något som inte stämde för några dagar sedan. Overklighetskänsla i rörelser. Hårrötterna på hjässan känns som de “fryser” och ställer sig rakt upp. Likadant på armarna, snabbt och övergående, men ganska ofta. Rysningar går som ilningar genom hela kroppen då och då.
Jag provar att böja huvudet framåt med jämna mellanrum för att kontrollera att det inte väcker de där elektriska, strömförenade ilningarna till liv igen, men jag ryser bara. Än så länge. Fast man behöver ju inte få alla symtom tillbaka under samma skov, så jag kanske slipper dessa?

Hur som helst: nu är jag nyfiken på nästa MR. Sannolikt har nya T-lesioner uppstått. Trots allt.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>