Darra, du som inte känt dig förvarnad i 20 år

11 oktober, 2017 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  5 kommentarer

Facebooktwittermail

Jag bara lägger twittret här, så får vi se…

 

Socialdemokrat. Skribent på Politism.

Av alla ondskefulla uttalanden jag hört, så tar detta priset.
Hur länge till han får vara medlem i socialdemokraterna tar antagligen pulsen på hur socialdemokraterna mår. Innerst inne. Apropå primitiv råhet.

Socialdemokraterna röstade ut människovärdet redan 1909 när de började med raslära och rasbiologi och 1920 med sitt rasbiologiska institut- Hur var det nu med människovärdet?  Det är en sak att inte erkänna nyanlända som svenskar bara för att de har svenskt medborgarskap ( Wolodarski) och en helt annan att, som Fredrik Olsson, inte erkänna människovärdet hos personer som röstar på sverigedemokraterna. Var fjärde svensk har alltså förbrukat sitt människovärde. Att den människosynen råder i socialdemokratin har vi förstått rätt länge på hur svenskar behandlas.

En påminnelse:

Så här såg det ut på Bromma flygplats invigdes 1936, när Socialdemokraterna och Centern (Bondeförbundet) var i regering. Notera att det inte är sverigedemokraterna som tillåter Hitlers nationalflagga på egen mark, utan uppkäftige Fredrik Olssons parti. Det spelar ingen roll att avfärda rasbiologin inom socialdemokraterna med att “det var en annan tid då”, för några överspelade andra tider gäller aldrig som alibi för sverigedemokraterna som inte ens existerade förrän 1988.
Kom ihåg att Hitler inte var först med sina rasrenlighetsläror, det var socialdemokraternas Hjalmar Branting.

 

I det svenska valet 20 september får socialdemokraterna 49,5% av rösterna. Nazisterna gör sitt bästa val i Sverige någonsin med 0,7%, vilket socialdemokraterna säkert var bekväma med, som slickade folkmördare och terroristers rövar redan då.

2017 har socialdemokraterna sådana Fredrik Olsson, skribent på Politism.Kommer Socialdemokraternas historia upprepa sig? Samma angelägenhet att avhumanisera grupper de själva inte tillhör, men nu har de en ny målgrupp…
Och det kommer inte stanna med sverigedemokrater, om de får några år till på sig att förvandla allt de rör vid till ett steg närmare diktatur. Kom ihåg var du hörde det först.

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

5 kommentarer till Darra, du som inte känt dig förvarnad i 20 år

 • Blodsven  säger:

  Att vara politiskt engagerad och nöjd sozze i Södertälje, då har man definitivt förbrukat allt sitt människovärde. Idioter och självkritik har aldrig fungerat ihop…

  • Victoria Wärmler  säger:

   Även idioter har ett människovärde och ska behandlas så.
   Just nu kan han vara glad för att de flesta delar den uppfattningen, i motsats till honom, annars hade han legat risigt till. Och han hade själv banat vägen för sitt eget öde.

 • Stig Jansson  säger:

  Fredrik Olsson är faktiskt inne på rätt linje: Alla människor har inte ett lika värde även om det ska gå mycket långt innan man helt förlorar sitt människovärde. IS-krigare, terrorister, krigsförbrytare, massmördare och seriemördare måste väl sägas ha förbrukat sitt människovärde. Nazisterna dömdes till döden för krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten och hängdes. Man hänger inte människor som har det minsta lilla människovärde.
  Bara ett par år efteråt (1948) antogs FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna där det bland annat står att alla människor är lika i värdighet och rättigheter. Den hade säkert inte räddat nazisterna från dödsstraff (och förlorat människovärde) men de hade rättigheten att försvara sig i Nurnbergrättegångarna.
  I den svenska felöversättningen har alla människor ett lika värde inklusive IS-krigare, terrorister, krigsförbrytare och mördare. FN-deklarationen reglerar hur stater ska förhålla sig till individer och grupper i samhället men i den svenska fövrängda varianten regleras hur vanliga medborgare ska se på ALLA människor i vår omgivning och älska eller respektera t.ex. terroristen lika mycket som våra egna barn. (Absurt och psykologiskt orimligt om man inte lider av narcissistisk personlighetsstörning och ser alla människor som lika värdelösa)
  Dödsstraff är ett mått på när man fråntagit människor deras människovärde och det är alltså den linjen som Fredrik Ohlson är inne på… Än har han inte direkt föreslagit att SD-sympatisörer ska hängas eller avrättas på annat sätt men indirekt är det utan tvekan det han förordar! Han vågar bara inte säga det rakt ut för då skulle hans politiska karriär definitivt vara över.

  • Victoria Wärmler  säger:

   Exakt.
   Det är inga problem för Olsson att frånta en (politisk) grupp dess människovärde, från vilket dödsstraff är legalt – därifrån är det av godhet och ett överlägset värde, med ett höge syfte, som han därefter kan föreslå “sanering”…eller förintelse, om man hellre vill. För att tydliggöra vad det handlar om.
   Livfarlig tankegång. Men så är han ju sosse.

 • Stig Jansson  säger:

  Jag har funderat vidare på vad “människovärde” är, ordet är ju lite luddigt även om vi alla vet ungefär vad det betyder. För det första kan vi konstatera att ingen självmant avsäger sig sitt eget människovärde utan det är det alltid andra – ofta tyranner – som gör. I detta fall är det sossen Fredrik Olsson som vill beröva alla SD-sympatisörer deras människovärde. Eftersom han är politiker kan vi utgå från att han har något sorts syfte och inte bara är allmänt ohyfsad och drivs av hat på samma sätt som maktlösa och frustrerade näthatare.
  Människor som lever i diktaturer och saknar rösträtt och yttrandefrihet och eventuellt inte ens får lämna landet tycker man visserligen synd om men ingen säger att de har berövats sitt människovärde. Inte ens när människors egendomar konfiskeras av staten, dvs blir bestulna, anses deras människovärde ha blivit kränkt. För att berövas människovärdet krävs fysiskt och/eller psykiskt lidande, antingen genom tortyr eller tvingas leva isolerade i ghetton där man inte har tillgång till föda, rent vatten, mediciner, läkarvård, kläder och uppvärmda bostäder (typ de judeghetton som tyskarna upprättade i Warzawa och Krakow) eller koncentrationsläger.
  Att få en grupp att framstå som så mindervärdiga att de inte har rätt till sin fysiska säkerhet och trygghet i samhället är första stadiet till att beröva dem människovärdet. Det är på det stadiet sossefascisten Fredrik Olsson befinner sig på just nu i sina planer (eller önskningar) mot SD-sympatisörerna. Vad nästa steg är kan vi läsa om i historieböckernas kapitel om Tyskland på 1930-talet.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>