Censuren har etablerats i Sverige- grundlagsbrott

4 november, 2017 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Facebook har blivit ett censurnäste. Artiklar i till och med ordinarie gammelmedia blockeras om de innehåller vad “en anonym” subjektiv granskare bedömer är fel åsikter.

Jag måste alltså använda bloggen eller alternativa “facebook” – vk.com – för att förmedla artiklar som jag tycker är läsvärda eller av annan anledning har kommentarer till?  Det här är allvarligt!

Vad för gräsligheter värda att censurera står i artikeln? När vi alla tvärvände.  Självklarheter!


“Det har svängt fram och tillbaka i migrationspolitiken under flera decennier. Detta skildras i SVT-dokumentären Tvärvändningen av journalisten Pontus Mattsson, och som visades under torsdagskvällen (finns också att se på SVT play).”

“Att vi har ett så omoget debattklimat i Sverige är en fara.”

 

Facebook illustrerar verkligen faran!

 

En annan artikel finns i Dagens Industri. “Om tvärvändningssyndromet

 

“Sammantaget ger intervjuerna en inte särskilt smickrande bild av ett politiskt etablissemang som har svårt att ta ansvar för en viktig fråga. Fegheten och rädslan är uppseendeväckande, liksom oförmågan att backa upp varandra i partierna. Det är inte så konstigt att misstron vad gäller migrationspolitiken är utbredd.”

Vad skiljer Dagens Industri åt från NWT, då Dagens Industris artikel i samma ämne inte är blockerad, censurerad? Man kan inte ens skicka NWT-länken till artikeln i privata meddelanden. Vad i helvete har Facebook med folks privata meddelanden att göra? De är tydligen inte “privata”. Och vad har de med icke-offentliga statusar, där länkar postas enskilt till vänner – inte publikt? Vad i helvete har Facebook ens med publika postningar att göra i en demokrati med yttrandefrihet?

Svaret kanske ligger i PM Nilsson brasklapp i DI-artikeln:

“Det är bra att 
Sverige nu har ett nyktrare samtalsklimat”.

Det slickar makten i röven. Hur kan man kalla det ett nyktert debattklimat att det under socialdemokratiskt maktskifte började censureras artiklar som berättar om hur skitnödig debatthistorien i Sverige både varit och är? Regimkritik har i princip blivit förbjudet! Svensk historia och allt som förtydligar hur fega och passiva våra senaste regeringar förhållit sig.

PM Nilsson var mellan 1999 och 2008 var chef för ledarredaktionen på Expressen. “Han driver också linjen att Sverigedemokraterna bör fås att ändra uppfattning om migrationspolitiken genom lobbyism från näringslivet.” (Länk)  Och där är han ju nu idag: i Dagens Industri. Man stöter sig ogärna med Sveriges största finans-blaska?

Det som idag blockeras och censureras bryter ytterst sällan mot några andra lagar. Godtyckliga vänstertolkningar av “hets, hot, trakasseri och rasism” – som blir snävare och syrefattigare för varje dag – råkar inte innebära att helt andra tolkningar än deras, är lagbrott. Ett exempel är ju artikeln ifråga.

Det här överförmynderiet och begränsningarna av människors valfrihet och möjligheter att dela med sig av åsikter är skandalöst. Detta är ingen demokrati och grundlagen sätts ur spel: yttrandefrihet och tryckfrihet.

Katerinas Magasin har bekräftat min misstanke: Anställda på Facebooks PR-byrå är medlemmar i #jagärhär

Det är hög tid att man börjar betrakta de här demokratiterroristerna för vad de är och ta ifrån dem kontrollen över gemensamma, offentliga rum. De är inte mogna uppgiften. De är livsfarliga.

Vad Facebook håller på med är något så allvarligt som ett fett jävla grundlagsbrott!  Yttrandefriheten

2 § Varje svensk medborgare är tillförsäkrad rätt att till författare och andra upphovsmän samt till utgivare, redaktioner, nyhetsbyråer och företag för framställning av tekniska upptagningar lämna uppgifter i vilket ämne som helst för offentliggörande i radioprogram och sådana upptagningar. Han har också rätt att anskaffa uppgifter i vilket ämne som helst för sådant uppgiftslämnande eller offentliggörande. I dessa rättigheter får inga andra begränsningar göras än de som följer av denna grundlag. Lag (1998:1439).

3 § Det får inte förekomma att något som är avsett att framföras i ett radioprogram eller en teknisk upptagning först måste granskas av en myndighet eller något annat allmänt organ. Inte heller är det tillåtet för myndigheter och andra allmänna organ att utan stöd i denna grundlag, på grund av det kända eller väntade innehållet i ett radioprogram eller en teknisk upptagning, förbjuda eller hindra dess offentliggörande eller spridning bland allmänheten.

4 § Myndigheter och andra allmänna organ får inte utan stöd i denna grundlag ingripa mot någon på grund av att han i ett radioprogram eller en teknisk upptagning har missbrukat yttrandefriheten eller medverkat till ett sådant missbruk. Inte heller får de utan stöd av denna grundlag av sådan anledning göra några ingripanden mot programmet eller upptagningen. Lag (1998:1439).

5 § Den som skall döma över missbruk av yttrandefriheten eller på annat sätt vaka över att denna grundlag efterlevs bör betänka att yttrandefriheten är en grundval för ett fritt samhällsskick. Han bör alltid uppmärksamma syftet mera än framställningssättet. Om han är tveksam, bör han hellre fria än fälla.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>