Besök av frukost

14 juni, 2016 BloggenDelicastyleTexter  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

frukostVissa upplevelser får man bara i morgonrock. Några är solkatter. De går över nötta brädgolv som bara fötterna minns var de knarrar. Andra handlar om den magiska brytningen mellan natt och gryning, som plötsligt griper tag i drömmen. Nattregn som ansamlas längs ett klädstreck. Eller bara en blekvit fullmåne som fångar den löpande skuggan av en varg.

Följer en nästan andlig doftslinga, gjord av rostat bröd. Den leder genom husets alla rum och vädras ut med korsdraget från en öppen ytterdörr.
Utomhus öppnas lungorna.

Syrenbersån bjuder på frukost.
På en ren duk i gräset ligger ny och orörd ost. Varma brödskivor på ett fat och färsk juice som blixtrar till i gnisslande rena glas. Kaffe, nougatfärgade ägg och en man som snarkar under Nya Wermlandstidningen.

Ett av naturens gröna rum är trädgården. En lekfull fläkt stjäl första bästa servett från ett kaffefat och jagar den över gräset. Servetten flaxar omkring i vinddragets osynliga marionettrådar och blir förföljd runt husknuten av en blixtförälskad mås.

Solljusets glasskärpa svider. Snitt i ögonlocken att kisa igenom. .I morgonrockens fickor, djupa som silvergruvor, hittar jag ett par solglasögon som dämpar alla smärtsamt ljusa nyanser.

Sirapshinna, honungsdimma.
Allt ser farinsockrat ut.

Jag avvisar morgontidningens alldeles för stora nyheter och gör mer plats för den lilla trivseln i nuet
Servetten kommer tillbaka. Och måsen.

Jag har besök.
Av en underbar frukost i gröngräset.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>