Att vara eller bli

17 december, 2015 BloggenDiverseHälsaTräning  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail
Så såg det ut i mobilen i morse

Så såg det ut i mobilen i morse

Jag har gått ner ett halvt kilo, sedan jag skaffade mini steppern för en vecka sedan. Jag har inte gjort någon förändring i övriga levnadsvanor, vilket är lite pinsamt, men det visar ju att steppern gör någon nytta. Man kan tycka att viktnedgången går oändligt långsamt, om man vill. Men det bryr jag mig inte om, eftersom jag inte eftersträvar någon viktminskning. Jag tittar på vågen och förstår att jag borde, men dithän har jag inte kommit än. Jag har fullt upp med att träna upp min uthållighet, och det går faktiskt bra.

Första dagen pallade jag ca 25 steg på steppern, för den är ganska trögtrampad. 25 steg vid olika tidpunkter, förstås. Knäna tog stryk, kände jag, och det var av den anledningen jag sålde mig cykel för 10 år sedan. Konditionen fanns, men knäna sved som eld och det blev bara värre ju mer jag cyklade.
Men idag stepper-trampar jag iväg 120 steg, flera gånger om dagen, beroende på vad jag har att göra i övrigt. Steppern gnäller och gnisslar inte så förbannat längre, som den gjorde i början. Maken smörjde den på dag 2, när jag klagade på att jag skulle behöva ta mina hörselskydd till gevärsskyttet på mig. om jag skulle stå ut med oljudet.

Det blev inte ett dugg bättre av smörjning. Gnället fortsatte.
Min far, i lägenheten vägg i vägg, kom och knackade på en sen kväll och undrade vem av hundarna som spydde!

För ett par dagar sedan upphörde uffandet och gnället, så antagligen behövde smörjningen trampas in så det hamnade rätt. Nu suckar den bara lite.

Jag brukar ibland tänka på att jag lade an ansenlig summa på en utbildning till Hälsoinformatör 2012. Vad har jag använt den utbildningen till? Absolut ingenting, annat än för privat bruk.
Det betyder att jag vet betydligt mer om hälsa och kost, än vad jag lyckas ge sken av. Problemet är ju som alltid att omsätta allting i praktiken, och det är lättare att veta bäst och tala om för andra hur de ska gå till väga för att förändra sin livsstil, än att göra det själv. Därför röker jag också, fast jag förmanar andra att låta bli.  Men det var när jag trampade på i vardagsrummet som jag erinrade mig en påbyggnadskurs, som kan vara användbar på många olika plan. Det är Nordiskt Näringscenter som har en kurs i Kropps och ansiktsdiagnostik till sommaren.

nordisktDiagnosmetoden kommer ur kinesisk medicin och är flera tusen år gammal. Den baserar sig på energitänkande och orsakssamband.  Man kan se hur en människa mår genom att studera exempelvis ansiktet. Man brukar skoja om att man har det ansikte man förtjänar, när man fyller 40, och det ligger faktiskt en del i det. Ansiktsläsning används inte i den västerländska vården, eftersom det inte är en del av skolmedicinen, men man har trots detta snappat upp att vissa tecken i ansiktet syns i samband med bristande hälsa.
Exempel bland alla exempel är att streck över örsnibben tyder på obalans i hjärtområdet. Har vissa  bristtillstånd pågått en längre tid, kan det synas i ansiktet som svaga färgskiftningar och linjer; mer eller mindre tydliga beroende på hur lång tid det pågått.

Enligt den kinesiska traditionen avspeglar vår högra ansiktshalva den offentliga, yttre sidan och den vänstra motsatsen – vårt inre liv. Det är en hel liten vetenskap som jag vill lära mig mer om, och jag tror den kan vara användbar även i vardagen.
Inte minst när man står framför den egna spegelbilden. Kanske skaffar jag mig bara ett nytt sätt att skrämma upp mig själv på, för nog är det vanligt att man ser saker som egentligen inte finns, precis som man ofta brukar diagnostisera sig själv med en massa sjukdomar och symtom som man läser om. Man har alla sjukdomar som beskrivs, tycker man. Precis som med symptom så bör man nog låta någon utomstående ställa diagnoser, vare sig det är genom skolmedicin eller ansiktsdiagnostik..


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>