Årets adventskalender

20 november, 2017 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  2 kommentarer

Facebooktwittermail

ICA, Kalmar län, har i år överträffat sig själva med sin adventskalender. Provokativ? Den skildrar i alla fall inget traditionellt julfirande.

Här integreras en muslimsk kvinna i julfirandet med en uppskuren julskinka framför sig. Muslimer firar inte jul och skulle inte vara i närheten av griskött. Inte heller skulle de tolerera en hund under bordet. Hur det är med katten, vette fasen.

En rödhårig jude – som inte heller vanligtvis firar jul i kristendomens bemärkelse – blir begeistrad  av ett paket och på kortsidan sitter en färgad man och käkar med pepparkakshus framför sig och med pepparkaksgubbar inom räckhåll.

Vi ser genusskolan som en röd tråd i julförintelsen. Under bordet traskar ett Luciatåg med en vit skäggig man som Lucia. Vid bordet sitter en kvinnlig luciagosse i strut.

 

 

Konsten att förstöra julstämningen för alla. Främst för dem som faktiskt firar jul. Den svenska modellen…

 

Källa, adventskalender: Thoralf Alfsson.

Eftersom många envisats att kalla kalendern för “fake news” och “rasistiskt påhitt”, så kommer här en bekräftelse från ICA. Varsågoda och ät.

Mina kommentarer:
Är ni medvetna om att muslimer inte firar jul- hur tror ni att de uppskattar “inkluderingen”? Samt: julskinka (gris) är haram (förbjudet) liksom hundar är “smuts”? (Det finns en under bordet) Vilken julglädje…

På det här viset gör ni traditionella julfirare förbannade och dessutom har ni en nedlåtande syn på andra folkgrupper/ideologier som 1) förväntas delta oavsett vad och 2) tydligen inte inte upplever dem sekulära nog att inkluderas i bilden utan utmärkande attribut för sitt ursprung.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

2 kommentarer till Årets adventskalender

  • Blodsven  säger:

    Mångfaldsivrarna är bevisligen värre idioter än jag redan visste…

  • conny  säger:

    YNKEDOM Ica!Var försiktiga så ni inte får ont i gummiryggarna.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>