Är muslimer rädda för att bli svenskar eller kristna?

9 april, 2016 BloggenJag tyckerSamhälle & politik  11 kommentarer

Facebooktwittermail

muslimer

 

“Vad skulle det göra om kommunens invånare fick svenskt halalslaktat kött i grytan, när alla djur behandlas enligt samma svenska regler? Är det kanske fler än SD-politikern i Heby, Michael Öhman, som tror att halalkött är “magiskt” och att man blir muslim om man äter det?”  (Maria Ripenberg, UNT)

Om det är så enkelt, Maria, kan du väl fråga muslimerna om de är rädda för att bli kristna eller svenskar, om de avstår från halalslaktat kött?
Här har vi dessutom en integrationsaspekt att ta hänsyn till.

Muslimerna har valt att flytta till Sverige.
Svenskarna har inte flyttat till Mellanöstern. Här gäller svenska lagar, traditioner och att i skattefinansierade allmänna sammanhang och rum anpassa sig till svenska matvanor. Eller bekosta sin specialmat själv.

Muslimerna har frivilligt flyttat ifrån sina hemländers värderingar.
Vad hände egentligen med “ta seden dit man kommer”?

Vi ska i alla offentliga sammanhang skilja på religion och stat och inte gå tillbaka i utvecklingen. Folk kan tro på och utöva vad de vill så länge det är privat, men i offentligt liv gäller svenska sedvänjor och normer i Sverige.
Någon religionsfrihetlig aspekt i det hela existerar inte, om man känner till koranen och slutar lyssna på vad muslimer utpressar med för att driva sin vilja igenom.

Darura
är ett arabiskt begrepp som betyder att nöden upphäver lag.

Om det är nödvändigt, enligt koranen, är det som är det förbjudna tillåtet. Om en muslim är hungrig och det inte finns halal (sharia – kompatibel) mat, då kan han äta någon annan mat. Om en muslim befinner sig på platser eller i situationer där de inte kan be, då kan bönen göras senare. Detta ska arbetsgivare ta fasta på; det är inget brott mot en muslims religionsfrihet att ställa lika villkor på arbetstid. De kan be senare, eftersom de inte befinner sig i ett muslimskt land och dessutom har en avlönad arbetstid att prioritera.

Om sharialagar inte genomförs i ett land, då kan en muslim till och med hantera fläsk utan några konsekvenser. Kort sagt, skriver, Pettersson: om en muslim inte kan be på jobbet eller i skolan, kan det göras senare.

Islamiska krav är ”önskemål” och inte inga religiösa nödvändigheter. Om deras krav inte uppfylls, innebär det ingen skada på deras religion.

Eftersom Sverige är ett sekulärt land, där den muslimska lagen sharia inte gäller tolkar Pettersson koranen och Allah den högstes regler som så att mussarna kan ta sin koran och stoppa upp någonstans. Allt som fattas är att någon talar om för dem att här gäller inte deras bok, här kan ni äta fläsk, vara som folk och ta en liten virre för det är nödvändigt i vårt land…allt detta enligt koranen. (Pettersson)

Jag skrev om detta flera gånger i min förra blogg:

Att plåga ihjäl djur tillhör ingen religionsfrihet, som mycket annat inte gör det när andras rättigheter och friheter begränsas och kränks. Ett argument är att koranen faktiskt godkänner muslimer att äta icke halalslaktat kött om det inte finns något annat val.   I Sverige ska det inte finnas något annat val. Vi är inget muslimskt land och styrs inte av sharia.

Religionsfriheten tillgodoses utan vidare av att ingen behöver leva i ett land där halalslakt inte är tillåtet, samt av att koranen inte förbjuder icke halalslaktad föda om inget annat finns att tillgå. Det finns alltså val, där ingen kränker någon. Det är inget tvång att leva i Sverige om man inte kan anpassa sig till de värderingar, lagar och kulturella uttryck som finns där.

 


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

11 kommentarer till Är muslimer rädda för att bli svenskar eller kristna?

 • VIS  säger:

  Ok men då ska man inte ge vegetarianer deras mat eller veganer npn mat i skolan… gris åt alla då eller har dom rättigheter i skolan.. har gluten människor att få glutenfritt i skolan.. får tjejer och killar ducsha i samma rum då. Varför inte.. och JUDAR som är ännu striktare mot gris kött och är striktare än halal.. dom ska få grus då.. jag hoppas du förstår hur illa detta låter det jag skriver om.. hoppas du tar förnuftet till vara och tänker igenom när du yttrar dig.

  • Victoria Wärmler  säger:

   Har du läst en enda rad?
   Inlägget handlar om att religionsfriheten inte kränks för muslimer om de inte får halalslaktat kött.

   Det handlar inte om veganers eller allergikers kosthållning, inte heller om någon annan religiös grupp, som inte ställer högljudda anspråk på att skattemedel ska bekosta deras särkrav, eller styra andra gruppers matutbud, ty annars “kränks deras religionsfrihet”.
   Den kränks inte, menar jag, och argumenterar för det i inlägget.

   ”Vad skulle det göra om kommunens invånare fick svenskt halalslaktat kött i grytan, när alla djur behandlas enligt samma svenska regler?”
   Det står människan och säger, när några svenska regler inte alls innebär att imamer ska be islamska böner över svenska slaktdjur. Det kränker däremot icke-muslimers religionsfrihet.

   Ja, det låter illa det du skriver om, för du har inte fattat vad jag skriver om. Det är du som ska tänka igenom vad du yttrar på min blogg, inte jag.

 • VIS  säger:

  Det är självklart att religionsfriheten kränks.. du får äta icke halalslaktat om du svälter. Men under normala förhållande är det halalslaktat som gäller.. I sverige så är inte enligt svensk lag muslimer hotade att äta gris.. här tvingar vi inte folk. Därav varför att i ett fritt land så skall dom få möjligheten att välja.. men i diktator styre lovar jag dig att allas gudar förlåter folket för deras ät synder. Därav är det ju fel enligt mig det du skriver.. det gäller bara om du inte får friheten att välja som icke halalslaktat kan ätas för att överleva..sen vill jag hur förklar du att veganer får det dom vill och vegetarianer som SJÄLVA valt att vara får sina särkrav beviljade.. vad skiljer dom åt en muslim eller jude som inte äter griskött. Hoppas du förstår vart jag vill komma här.. om vi tycker att muslimer inte ska få d ojudar inte ska få d.. ja då skiljer vi ej oss från dom sämre diktator länderna

  • Victoria Wärmler  säger:

   Jag håller inte med dig. Normala förhållanden i Sverige erbjuder inte halalslaktat kött. Det gäller inte här. Och man lär inte svälta om det inte erbjuds halalslaktat kött, heller, för det finns annat att äta. (Grönsaker, bröd, frukt whatever) Det saknas all anledning, med andra ord, att tillmötesgå krav på halalslakt.

   Eller så flyttar man till ett annat land där det erbjuds mat som man kräver. Det är den som kommer hit som får prioritera; vad är viktigast? Maten eller skyddsbehovet?
   Svenska folket ska i alla fall inte tvingas göra avkall eller ha problem med att folk frivilligt kommer hit för att vara ohysade nog att vägra acceptera vad de erbjuder, när de får det gratis. Ät och håll käften, i princip.

   Vad som är “normala förhållanden” i andra länder är fullständigt irrelevant. I Sverige. Det ska man ha klart för sig när man väljer Sverige att flytta till. Man ska visa respekt för det land man vill leva i och inte ställa till mer besvär än nödvändigt. Jag skulle själv aldrig flytta till ett annat land och ställa krav på att få äta och leva som jag varit van vid i hemlandet, och att andra ska betala det. Varför flyttar jag i så fall från mitt eget land?
   “För att jag flyr för mitt liv”. Ja, ok då, men flyr man verkligen för sitt liv så är man faktiskt inte kräsen. Ställer man kräsna anspråk så fort man satt foten i landet så visar man redan där och då att man inte är i tillräckligt trångmål för att stanna.

   Man ska i min uppfattning inte bo i ett land där dess inhemska matkultur, sedvänjor etcetera inte är eller känns godtagbara för den som kommer. Det är mitt ansvar att välja ett land som jag trivs med, inte tvärtom värdlandets ansvar att du ska trivas där. Landet har inte tvingat mig att bo just där och har inga skyldigheter att förändra sin livsstil eller sina normer för min trivsels skull.

   Kommer du till det här landet är du gäst här, och gäster äter vad värden bjuder på- eller avböjer. I synnerhet om du bjudit in dig själv. Man ska anpassa sig själv till det nya landet med allt vad det innebär, inte ställa krav på raka motsatsen. Svenska folket har all rätt att fortsätta ha det som de själva har skapat sitt land efter sina egna normer. Ingen har rätt att komma dit och kräva förändring. Det är våldsgästning och sådana kör man ut.

   Gäst är man tills man får uppehållstillstånd eller medborgarskap. Och i min åsikt ska det vara nästan omöjligt att få tillträde till landet i egenskap av medborgare OM man inte visar några integrations- eller assimilationsambitioner. Det gör man inte om man ställer krav på att världandet ska anpassa sig efter andras vanor. Religiösa behov eller ej; individuella eller privata angelägenhet som inte avspeglas i- eller har någon förankring hos majoritetbefolkningen ska inte flyttas ut och påtvingas andra i offentliga och gemensamma rum.

   Nej, här tvingar vi inte folk att äta varken gris eller annat. Så varför klagar man? Var och en kan avstå från att äta vad de inte tål eller vill ha. Alla har ett självansvar. Allergiker avstår från maträtter som framkallar allergi och muslimer avstår från fläskkött. Icke-muslimer kan (med utgångpunkt från artikeln inlägget handlar om) dock inte avstå från halalkött, eftersom man vill införa det som standard i skolorna!

   Minoriteter ska inte styra tillgång och utbud för majoriteten som varken är allergiker, veganer eller muslimer. Eller annan minoritet i mer eller mindre (eller inget) rationellt behov av särställning.
   Det är alltså en sak att avstå från vad man inte vill ha eller tål och en helt annan att kräva att omgivningen, eller värdlandet, ska ändra sina rutiner och vanor för att vara tillmötegående. Alla har rättigheter och alla ska trivas…utom majoriteten, tydligen, som bara har skyldigheter och inte känner igen sitt eget land längre.

   “sen vill jag hur förklar du att veganer får det dom vill och vegetarianer som SJÄLVA valt att vara får sina särkrav beviljade.. ”

   Vilka veganer får som dom vill, för vem och vart? Alla äter väl grönskaker och frukt, det serveras i princip till alla maträtter överallt och alltid?

   Det är inte majoritetomgivningens angelägenhet att göra livet lättare för alla utom sig själva.

   När jag var barn fanns en enda vegetarian i skolan. Ingen krusade på den tiden. Han fick följaktligen äta knäckebröd, frukt och vitkål med lingonsylt (etcetera) av det som skolbespisningen tillhandahöll som tillbehör för vanlig meny, eller så fick han ta med sig matlåda hemifrån. Inga klagomål. Från något håll.
   Vart har det egna ansvaret för sitt eget liv och sina egna vanor som inte överensstämmer med majoritetens tagit vägen?

   Man kan nästan säga att du kommer in i min blogg på samma sätt som “nyanlända” gör i landet och genast börjar ställa ultimatum, utan begrepp om vart ni faktiskt befinner er och att det inte är ni som sitter vid styrspakarna. 😀

   För övrigt har jag svårt att få klart för mig vad du vill få sagt och vart du vill komma. Hade det här inlägget inte haft ett helt år på nacken, så hade jag antagligen också varit mer a jour med ämnet.

 • VIS  säger:

  För jag hoppas att du är medveten om att judarna går ett steg längre än muslimerna när det gäller halalslaktat.. men det vågar aldrig skrivas om hur dom gör när dom halalslaktar.. nu vill jag inte göra stor sak av det men om veganer eller vegetarianer som själv har valt att vara det får sina krav beviljade varför tycker DU att muslimer inte borde få det.
  Om du tycker att veganer o vegetarianer skall bli särbehandlade förstås annars så står du fast vid att oavsett vem hur vad Skall ätas det som erbjuds..då behöver du inte besvara min fråga.. Tack😊

  • Victoria Wärmler  säger:

   Jag har lika mycket emot koscher-slakt som halalslakt. Uteslutande för att jag anser att det är plågsamma slaktmetoder med upp till 11 minuter vid medvetande i fruktansvärd dödskamp och ångest. Jag är helt emot svenska och europeiska saktmetoder också som utsätter slaktdjuren för onödigt resande och lidande som sina sista upplevelser i livet. Svenskt djurskydd var på väg någonstans, men tappade bort sig – ungefär samtidigt med ökad invandring från kulturer där djurplågeri av alla de slag, ofta med religiösa och seders förtecken, praktiskt taget fick absolution för att inte kränka ” religionsfriheten”.

   Det är oförsvarligt. Jag skulle själv bli vegetarian på ögonblicket om jag visste att djurens lidande upphörde med mitt val. Det hör du inte från dem som hävdar behov av ritualslaktade djur. I länder där sådant inte varit norm. Men så ser det inte ut, i varje fall inte udner min livstid.

   Jag anser att inga skäl är tillräckliga för att utsätta djur för lidande, minst av allt ideologiska/religiösa sådana. Jag kan inte tänka mig något onödigare. Varför man inte talar lika mycket och negativt om koscher är – gissningsvis – att inga judar (mig veterligen) kräver koscherslaktat kött i tex skolorna och för att de heller inte är lika många. Det är således inget stort, växande eller utbrett problem, i den meningen, som jag däremot anser att det är med islamiseringen.
   Vad har du själv för uppfattning?

   Jag är helt emot all särbehandling av alla sorters minoriteter, dvs sådana som inte är förankrade i rationella eller medicinska motiv.
   Allergiker har en unik medicinsk särställning i frågan om särbehandlade matvanor, där det är eller kan vara en fråga – på riktigt – om liv eller död att visa hänsyn till dem.

 • VIS  säger:

  Ursäkta att jag är jobbig men ville bara även komentera det du skrivit om att muslimerna själva valt att frivilligt flytta från sina hemländer till oss. Tror du inte att dom FLESTA gjort detta av tvång p g a krig tortyr eller är det för att bara skita i allt dom byggt upp bara för att komma hit.. lämna allt dom äger o har.. vissa har lämnat sina barn/ mamma/pappa HELT frivilligt.. då vill jag ABSOLUT veta vad du grundar detta påstående på.

  • Victoria Wärmler  säger:

   Ja, något jobbig, för jag har dålig ork av hälsoskäl, just nu. Men jag försöker svara, som du märker.
   Ja, de flesta har frivilligt flytt genom en anmärkningsvärd lång rad säkra länder, där de ju enligt dublinförordningen ska stanna och söka asyl, för att komma till just Sverige. De gör inte den geografiskt omfattande och mycket dyra resan för att de flyr för livet. Jag vet flera äkta flyktingfamiljer som varken haft råd, hälsa, kraft eller någon önskan om att fly längre än nödvändigt. Jag är helt införstådd i att många lider fruktansvärt av krig, tortyr och av svår misär – svält – men det betyder att jag vill lägga kraft och resurser på dem som inte kan fly och som allra mest behöver det.
   Där de är.
   Just nu skär vi i biståndsresurserna till rent vatten, medicin och mat för dagen för undernärda stackare utan hopp, för att kunna bekosta en till större delen bedräglig, uppenbart välnärd Iphone-invandring till landet. Många av dem är dessutom aggressiva, våldsamma, kriminella, bortskämda, respektlösa, otacksamma, kravfyllda och fruktansvärt otrevliga.
   Det är dem som de flesta medborgare har förlorat tålamodet med och inte vill få mer av sina skattemedel förslösade på, inte en minut till. Det kokar i grytorna. De (flesta) är inga flyktingar och de (flesta) är heller inga barn. Det gör mig rasande. Och vad jag grundar det på, kan du läsa om överallt, om du verkligen är intresserad.
   Jag rekommenderar dig Merit Wagers blogg och böcker. (http://meritwager.nu/ ) Hon har varit flyktingombudsman och förmedlar berättelser från handläggare på Migrationsverket. Det är hårresande läsningar.

   Merit: “Jag har sedan 1995 varit ideellt juridiskt ombud åt asylsökande och har under alla dessa år skaffat mig mängder av gedigen och ingående kunskap på asylområdet. Jag fortsätter därför att upplysa om och uppmärksamma de asylsökandes situation och asylhanteringen i Sverige ”

   Merdelen av oss vet (varesig vi tillhör dem som erkänner att vi vet, eller dem som vet men inte erkänner) varför det är hög invandring just till Sverige, så jag tänker inte lägga mycket mer tid på det som andra gör bättre.
   Det är bara tröttsamt att lyssna till självförnedringen i den naivitet du uppvisar i förhållande till vilka som kommer hit i störst antal, och jag vill inte motivera dig att gå i svaromål med ännu mer av den sorten och för att kräva “källa på det” som hela asyllandet är en explosiv källa på.

   Det är kanske sådana som du som möjliggör att det aldrig tar slut. Du är en del av problemet för både dem du tror att du värnar och för det kvävande falska godhetsklimatet i landet.
   Jag är personligen helt öppen för hjälp till verkliga kvotflyktingar, och de värst och akut drabbade ska man kunna flyga in för tillfälliga uppehållstillstånd så länge oroligheterna i hemlandet pågår, men den andra sortens “flyktingar”, de ekonomiska migranterna, ska stoppas och de som redan är här ska utvisas. För allas bästa.

   Det finns naturligtvis ett samband mellan generösa bidrag och hög invandring.

 • VIS  säger:

  Jag är för ett öppet samhälle där vi ska försöka med att ge ALLA sina rättigheter så som hbtq har så som våra minoriteter samer skall ha så som invandrare som ska ha rätten att tro på det DOM vill trots att dom bor här. Sen att dom ska sköta sig o bidra i samhället e ju ett krav för ALLA oavset ras/religion. Men men där skiljs vi åt väldigt mycket. Du tycker som jag uppfattar det att det är ok att en vegetarian IDAG får special mat eller att hbtq gar sina rättigheter eller att våran minoritets grupp Samer har sina rättigheter MEN däremot muslimer skall anpassa sig här o inte ha rätten till halalslaktat.. tacka vet jag dom internationella lagarna som hindrar dessa lagar som ser till att muslimer/judar/buddister/hinduer/kristna etc FÅR sina rättigheter oavsett vad vi tycker. Tacka vet jag england som exporterar kocher slaktat i europa där även sverige är importör av detta. Sen om lagen här hindrar att muslimer får halalslakta ja då ska dom inte få slakta. Jag tror det finns SÅ många andra bekymmer i vårt samhälle än om muslimer ska äta griskött eller ej. Tack annars för en mycket bra dialog och jag önskar dig en mycket trevlig fortsättning😊 hoppas våra vägar möts där vi tar en fika och fördjupar oss in lite mer. Du verkar rolig att debattera med😁

 • VIS  säger:

  Såg att du skrev att du hade något försämrad hälsa. Hoppas detta är tillfälligt och att du kryar på dig för du verkar ha huvudet på skaft och tror du kan nog bidra med så mycket mer än du tror. Tack för en trevlig dialog

  • Victoria Wärmler  säger:

   Tack ska du ha.
   Jag har MS (multipel skleros) och det är en obotlig sjukdom. Hur väl man fungerar går i skov (perioder med försämringar), som däremellan kan försvinna nästan helt. Har man otur blir direkt handikappande symptom under skoven bestående, men för det mesta återhämtar man sig. Min prognos är rätt god, tror jag. Men sjukdomen är väldigt individuell. Jag får bromsbehandling en gång i halvåret för att bromsa upp förloppet. Ska snart in för en ny sådan nu, så jag är lite stingslig på grund av enormt trötthet, huvudvärk, muskelstelhet och balansrubbningar. (symtomen växlar mkt nyckfullt)
   Periodvis tappar jag helt enkelt all kraft, både psykiskt och fysiskt. Det brukar vara främsta orsaken till att jag försvinner från bloggen olika långa tider.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>