Aprilskämtet – två värdelösa selfies

1 april, 2016 AlbumBloggenFåfängaInköp  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

pipaLagom innan månadsskiftet mars-april kom min pipa.
Jajamen.
En billig träpipa för 75 kr, men den duger för sitt ändamål.
Vilket det är?
– Att röka mindre genom att göra det betydligt omständligare.

Jag har lagt alla planer på hyllan om att sluta tvärt, även med hjälp av e-cigaretter. Det funkar inte för mig. Men något måste göras för rökningen saboterar konditionen. Jag måste halvera konsumtionen, helt enkelt. Jag börjar med det.

Igår kväll blev jag sittande framför spegeln för att testa en ny kamerafunktion. Den har väl funnits där i två år, precis som alla andra nyfunna funktioner, men jag har inte upptäckt dem förrän nu.
Jag är den typen som bara halar upp kameran, siktar och trycker av, utan föregående inställningar för att passa porträtt, närbild, landskap, sport/fart och gud vet allt som finns. Ljusförhållanden? Glöm det.
Jag har inte tålamod eller tid att leta efter särskilda inställningar. Då hinner ju motiven försvinna.

Jag tänker inte visa några pangbilder här, om det var det ni trodde. Jag vill mena att jag ämnar illustrera raka motsatsen. “Hur man kommer på att ta selfies med fel inställningar och då upptäcker hur jävla dammig spegeln är.”

2016-03-30_203741c

selfiex

Dammig spegel. Ja….
För varje bild jag tar sjunker jag ihop mer och mer och bilderna blir mörkare och mörkare och sämre och sämre.
Kamerafunktioner är totalt bortkastat på mig. jag begriper mig inte på dem. Det hjälper inte att jag upptäckt dem av en slump (jag tryckte på fel knapp), för jag vet inte hur eller när jag ska använda dem i alla fall.
Inte till att ta spegelblider med, i alla fall. Den saken är utredd nu.

Det ser ut som jag sitter i duggregn eller snöfall ,ute, på andra sidan fönstret. Detta ska dessutom föreställa min sminkspegel. Det kan ju förklara en del. Bland annat att jag sällan sminkar mig. Jag märker inte att spegeln har hunnit dammat igen sedan sist. Tittar jag efter finns det säker spindelnät i anslutning till ramarna också.
Men det får anstå till vårstädningen.

Först måste det bli varmgrader. Det är det inte, trots att solen skiner som aldrig förr.
De enda som är vårfina är hundarna. Alla har fått bada, ansiktena klippta och de är mjuka och fräscha i pälsarna. Jag måste beställa tid för kloklipp.
Suck.
Alla måsten…


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>