Aldrig mer XXL

3 mars, 2016 BloggenJag tyckerJakt & skytte  8 kommentarer

Facebooktwittermail

ammoskåp

Igår var sista gången som jag åkte till XXL i Karlstad för att köpa ammunition, eller försöka kolla på nya gevär.
Med nackspärr (som börjar släppa) och allting begav jag mig dit med några tusenlappar inklusive make för att ladda upp med övningsammunition inför vår- och sommarsäsongen ute på banorna, samt för att bygga vidare på förrådet med jaktammo. Till både 308:an och hagelgevären.

Till 22:orna är övning och jaktammo i princip samma sak, men jag ville ha CCI Stinger till min Savage varmint. Kulorna går betydligt längre och håller en mer precis luftbana.  Jag kollade noga in hemsidan innan jag reste, för det är trots allt ca 10 mil tur-retur som man inte gärna åker i onödan.

De hade ingenting hemma av den jaktammunition som de säger sig saluföra.  Inte ens Partisan. “Slut” …”Glömt beställa hem”…”Leveransen inte kommit än“….bla bla bla, jag har hört allt. Den här gången serverades inga ursäkter alls. Expediten hade väl inte hunnit lära sig dem heller.

Det var likadant sist, helt tomt, helt stängt, så den här gången var droppen.
Aldrig igen.
Personalen i tjänst kunde inte ett skit om vapen och ammunition; ja,  jag tyckte nästan synd om tjejen som fått avdelningen på sin lott, för det var ingen enkel lista hon fick. Hon var dessutom ovan och väldigt obekväm med rollen.

Hur kan man sätta en novis på den avdelningen, utan bredvidgående handledare? Det är ju inte en termos- eller byxavdelning, precis. Enligt egen urskuldrande utsago hade hon inte ens jägarexamen, vilket borde vara grundkravet. På den platsen. Det är ju som att anställa en person utan vare sig körkort eller taxikort till en taxirörelse.

Dessutom ville vi se på nya bössor, men det fick vi inte.  (Nej, vad skulle hon kunna om dem?) Klockan var bara 15.00, men det var alltså stängt för dagen till “bunkern” (vapenrummet), eftersom de tydligen bara har en enda kille som kan det jobbet – och som aldrig är där när vi är där.

Var står den informationen någonstans?  “Öppet i mån av personal, kom hit, så får vi se då.”
Igår var andra gången i rad som de hade stängt för att se på vapnen. Man undrar om de vill sälja vapen, över huvud taget?

Sist jag var där, det var i höstas och någon vecka in i älgjakten.
– Nej, vi har stängt, för “Rambo” gick hem, han är sjuk.
Säkert, inbilla mig det.
Nå. Där gick de miste om att sälja en Sabatti, en 308:a – som vi hade gjort upp om att komma dit och köpa den veckan.

Jag var så förbannad att jag kokade, men det kunde jag naturligtvis varken visa eller låta gå ut över den stackars “expediten”, som själv verkade tycka att hela situationen var pinsam. Och det var den. Under all servicemässig kritik, måste jag säga, men ingen skugga över henne.  (Det är en sak att vara helt ny på det jobb man får tag i, och en helt annan att vara dum nog att anställa någon som inte ens påstått sig veta ett skit om sitt nya jobb.)

jaktiaEfter många om och men, kontroller på lagret, anteckningar, kontroller av alla licenser (innan jag ens fått ammunition) och nagelfarande av listor på låsta ammunitionsskåp som inte innehöll vad hemsidans utbud lovade, så hämtade hon räddning i en manlig expedit…. som inte heller verkade van vid vapenavdelningen.

Han, å andra sidan, glömde kolla licensen för ammunition jag verkligen köpte, helt och hållet. Men han var skicklig på att tejpa papplådor, två lådor övningshagel (500), som han fick sprätta upp för att komma åt streckkoderna.
Med gemensamma ansträngningar lyckades de alltså, efter en timme, skrapa ihop övningsammunition.

Jaktammunitionen då?

Vi behövde åka vidare, och vart skulle vi ta vägen?

– Jaktia?
– Men dom brukar väl vara dyrare än snittet?
– Har vi något val?
(Begrundade ödet)
– Vi åker till Jaktia.

Där hade de all jaktammunition vi frågade efter. Och billigare, än vad vi hade räknat på hemma, med XXL:s prislista som utgångspunkt. Dessutom var de kunniga ut i fingertopparna och supertrevliga. Så på det hela taget blev det en lyckad inköpsdag, men vi grämde oss över att ha slösat bort tid med att tjafsa med noviser på utbudslöst XXL.

Nu blir det Jaktia i Karlstad för hela slanten, härefter.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail
Tags:  ,

8 kommentarer till Aldrig mer XXL

 • sivert nilsson  säger:

  Hej ! Delar din uppfattning om XXL , Som mångårig jägare,sportskytt/pistolskytt samt vapensamlare så tänkte jag besöka XXL i Jönköping för att se vad som bjuds för nyheter . Men där tog det stopp,
  vapenintresserade göre sig ej besvär, möttes av 2 man vid ingången till vapenavdelningen som förklarade att skulle jag ej handla så kommer man inte in !!

  • Victoria Wärmler  säger:

   Mycket oprofessionellt och kundovänligt, måste jag säga.

 • Rune  säger:

  Tror att de var jätteledsna över att inte få sälja sin absolut billigaste bössa som de inte tjänar något på och just nu är på 50%

  • Victoria Wärmler  säger:

   Du är förstås medveten om att du svarar på ett över 1 år gammalt inlägg, eller hur? 🙂
   Men vi kunde ju ha avvaktat till i år, om vi vetat då, att dom fortfarande envisas sälja bössor som de inte tjänar något på (varför?) och skulle sätta ner till 50%. När den redan är så billig! Den säljer de antagligen i mängder i gengäld, varför de troligtvis tjänar på den.
   Finns det någon som åker till XXL utom för att brukar vara billigare där? Det ska ju vara sportbutikernas Ikea.

 • Lisa Larson  säger:

  Delar din uppfattning också! Kul att fler tycker som jag

 • Anders  säger:

  Detta gäller även XXL i Helsingborg. Har inte allt hemma, de bössor som säljs har repor på sig och ingen rabatt eller avdrag ges. Personalen har attityd och agerar mer ut ifrån sina egna värderingar och tycken istället för att lyssna på kundens önskemål och användningsområden. Ingen större ändring efter ha pratat med varuhuschefen eller när jag åkte tillbaka för att ge personalen feedback. Tråkigt men sant

 • patrik  säger:

  det låter som astro sweden i skara. aldrig mer

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>