Ljusfester i städerna

22 november, 2017 Bloggen  Inga kommentarer än

Facebooktwittermail

Storgatan i Tranås. Den med julpynt går nog inte av för hackor

Tänk om man bara kunde resa någonstans, som ett avbrott, före jul? Julshoppa i Tranås? Där har jag aldrig varit och det sägs att de har några av Sveriges vackraste gator med sina planterade lindar. Hur ser de ut när de julljusdekoreras? Det kunde bli en upplevelse. Jag tänker särskilt på det nu, när jag står och bakar Pepparkaksgrottor (en småkaka med hallonsyltshåla) och funderar på att svänga ihop mjuk pepparkaka att ta fram ur frysen på Lucia.

Jag blev ju avskräckt, senast, när jag bakade pepparkakor. Berättade jag det? Degen tog aldrig slut!  Och det var ett himla plotter med att ta ut figurerna.  Det kan bara vara av julefridsvärde för familjer som vill julpyssla med barnen, tänkte jag och svor på att aldrig göra om det. Men vem vet? Kanske offrar jag en dag till på pepparkakor ändå, när det gått ett par veckor till och närmar sig Lucia. I år blir hur som helst första året som jag ska julbaka. Lilla mamma (som är sjuk nu) har bjudits in till en heldag i julbakets tecken. Det ser jag fram emot. Med julpyntat kök och julmusik på radion.

Upplysta, julpyntade gator och torg är det ljuvligaste och mest stämningsfulla jag ser. Varje år försöker jag besöka några sådana, där jag själv inte bor. Vi har det mysigt i min kommun också, men det är roligt att göra jämförelser och se andra platser.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>