2:a MabThera-behandlingen

13 maj, 2017 BloggenHälsaMultipel Skleros (MS)  3 kommentarer

Facebooktwittermail

En timme in i behandlingen. Jag börjar sega ihop.

Det gick bättre den andra gången, för nu kunde man förebygga de allergiska reaktionerna. Jag fick injektion med Tavegyl, samt en hutt kortison, som jag blir så pigg av i två dygn, med ett dygns fördröjning. Fungerar som rena rama amfetaminet på mig. Smärtstillande, dessutom.
Jag blir fri från smärtor och börjar känna mig energisk och besittande mentala och fysiska superkrafter. Kommer vara i två dagar. Efter hemkomsten bara sover jag. Jag har sovit stor del av dagen i dag också, men nu kickar superkrafterna in. Morgondagen blir nog kanon, om det följer rutinen från förra gången.

 

Den här gången var jag inte ensam i behandlingsrummet, som rymmer fyra – det var fullt. Två var på påkopplade när jag kom kl 10 och en sista anlände en halvtimme efter mig. Där låg vi och tittade på varandra och i våra mobiler. Det blev lite som i “En kos dagbok” av timmarna som gick.

– Tittade på Majros. Åt hö. Tittade på en fluga i fönstret. Sov. Åt hö. Vaknade och tittade på Svea.

Mindre än halva tiden, mot förra gången. Knappt 4 timmar.  Jag var klar 13:30, inklusive observationstiden före frisläpp på 30 minuter. Stor skillnad mot första gången där jag kom kl 7 och var klar 15:30. Det var längre observation innan påkopplingen. Sedan fick jag allergiska reaktioner två timmar in i behandlingen som gjorde att man fick avbryta en timme för att istället injicera “motmedel”, innan man kunde köra igång igen. Observationstiden efteråt var en timme. Riktigt drygt.

 

Observation att vänta ut innan kanylen togs bort, behandlingen klar.

Nästa gång lär det gå ännu snabbare, för då slipper jag alla observationstider.  Skönt att få sådant här överstökat fortast möjligt, för det är ingen höjdare att bara ligga där. De borde ha en storbilds-tv.

Nu ska jag tillbaka först i november igen. Ett halvår emellan.

Vad jag ägnar resten av kvällen åt är att laga champinjonstuvning till varma smörgåsar, som jag har satt maken till att hacka och förbereda. Är nyduschad och har svept en kopp kaffe. Funderar på om jag ska tacka ja till en inbjudan att sommarprata en timme i sommar. Inte i vanlig radio, för det får inte frifräsare som jag, utan i en kanal som fri media ger ut. Jag berättar vilken, om jag bestämmer mig för att tacka ja, men det är osäkert.
Vem orkar försöka begripa sig på värmländska i en timme?  Jag vet inte ens hur jag hamnade på förslag.

Jag har själv svårt för att lyssna på dialekter, och det gäller faktiskt även min egen. Det låter verkligen inte bra när man försöker “försvenska” sina uttal  – för tydlighetens skull – men har satsmelodin kvar i bakgrunden. Det känns å andra sidan inte naturligt, utan skulle bara låta krystat. Nästa grubbel: ska jag köra  allvar, eller humor? Blanda, kanske?
Det beror på vilket tema jag väljer, eller om jag ska blanda det också?

Jag är så jävla trött på politik. Den kan bara handla om migration och integration, eftersom vartenda annat problem kretsar runt hur man förhåller sig till detta (vem anade det för 30 år sedan), så det orkar jag sannolikt inte hålla någon monolog om. Orkar ju knappt skriva om det längre, jag blir bara deprimerad över vilka usla framtidsutsikter vi har.

Jag vet helt enkelt inte hur jag ska göra.


Stöd gärna bloggen med en gåva.:
PayPal: victoria@sockerbitar.se
Swish: 070 22 00 447

© Privata bilder är upphovsrättsskyddade och förbjudna att publicera utan mitt samtycke.
Facebooktwittermail

3 kommentarer till 2:a MabThera-behandlingen

  • Bosse J  säger:

    Jag lyssnar gärna på en timme värmländska i sommar 🙂
    Själv smålänning.

  • Victoria Wärmler  säger:

    Försöker eftergranska det här blogginlägget, som i långa stycken är närmast obegripligt. Vad pratar jag om, kan man undra? Då- eller nutid? Struntar i att rätta till. Det är milt sagt kaos i hjärnkontoret, allt är upp-och-ner.
    Behöver soooova.

Lämna kommentar

Du kan använda följande HTML taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>